Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Соціальне таксі»: як Дніпро піклується про осіб з інвалідністю

«Соціальне таксі». У Дніпрі для осіб з інвалідністю I та II групи із захворюваннями опорно-рухового апарату та людям з порушеннями органів зору, які мають I групу інвалідності, надаються транспортні послуги. На сьогодні в автопарку відділу є 6 автомобілів. Це спецтранспорт, обладнаний гідравлічними підйомниками та пандусами.

Марія вже не вперше користується послугою соціальне таксі.

Її надають особам з інвалідністю I та II групи із ураженням опорно-рухового апарату та людям з інвалідністю І групи по зору.

Раз на тиждень Марія відвідує тренування. Аби добратися до спортзалу, їй потрібен спецтранспорт. Окрім цього, Марія їздила на таксі у лікарню та на концерт.

24-річна дівчина вчить англійську, любить грати у відеоігри. Також грає в боччу — спортивну гру з м’ячами різних кольорів. 

«Я навчилася кидати, м’ячі. У мене багато друзів тут, я всіх знаю», – каже Марія Белікова.

Учасники діляться на дві команди: одні кидають блакитні м’ячі, інші червоні. Є ще білий м’яч, який лежить на відстані. Чим ближче кольорові м’ячі до білого, тим краще.

«Боча – це параолімпійський вид спорту. Маша означає як спортсмен, як людина, я сказав би, унікальний. При її поразці, у неї настільки розвинена працездатність», – розповів тренер Владислав Познянський.

У Дніпрі на обліку перебуває 781 людина, яка може скористатися соціальним таксі. З них 10 – переселенці.

«Послуги можна отримувати 4 рази на місяць, якщо це індивідуальна поїздка це до 3 годин, якщо го, яка користується нашими послугами то це може бути до 8 годин на день. Індивідуальна поїздка до медичних закладів, соціального захисту, або до закладів юридичних або фінансових установ, органів місцевого самоврядування, лікарні, аптеки. Тощо, залізнодорожні вокзали, автовокзали, аеропорти», – розповів директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

В автопарку відділу «Соціальне таксі» наразі є 6 автомобілів.

Читайте також: Планові техогляди, поточні ремонти та капітальні оновлення: як у Дніпрі стежать за безпекою автобусних перевезень