Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Слуга народу» підозрює свого нардепа у державній зраді

У партії просять Генпрокурора та СБУ порушити кримінальне провадження щодо нардепа Олексія Ковальова.

«Слуга народу» призупиняє членство у своїй фракції нардепа Олексія Ковальова через підозру в державній зраді. Про це йдеться у спільній заяві партії та фракції «Слуга народу» у Верховній Раді.

Нагадаємо, що нардеп в даний момент перебуває на тимчасово захопленій Херсонщині.

«Судячи з його інтерв’ю медіа – перебуває цілком добровільно. Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав», – йдеться у заяві.

Як вважають у партії, поведінка Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради.

«Адже під час повномасштабного вторгнення росії на тимчасово захоплених територіях (у тому числі в Херсонській області) окупаційні війська викрадають діючих та колишніх очільників органів місцевого самоврядування, педагогів, митців, керівників підприємств, проводять примусову мобілізацію чоловіків до окупаційних військ. З іншого боку, члени нашої партії, місцеві депутати, обрані від партії, організують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою», – повідомили у партії.

У «Слузі народу» вважають, що його поведінка не лише кидає тінь на імідж партії і фракції.

«Вона по суті є зрадою тих партійців і депутатів всіх рівнів, які сьогодні беруть участь у національному спротиві, перебуваючи на тимчасово захоплених територіях, служать у ЗСУ та, зокрема, підрозділах тероборони, допомагають армії та переселенцям, проводять перемовини з колегами з країн-союзників щодо розширення допомоги України. Саме тому Політична партія «Слуга народу» та фракція партії «Слуга народу» у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції та звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу».

За висновками слідства партія та фракція ухвалять рішення щодо депутата.

Читайте також: На Дніпропетровщині затримали двох підозрюваних у роботі на ворога