Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Скандальна сесія Чернеччинської сільради: чи вдалося владнати питання з укриттями?

Сварки депутатів та намагання вирішити проблеми. На черговій сесії Чернеччинської сільської ради депутати намагалися з’ясувати, чому у громаді немає шкільних автобусів та облаштованих укриттів. З цими питаннями наш журналіст Сергій Скрипник звернувся до голови сільради Наталії Сільман.

“У Дніпропетровській області понад 3500 укриттів. Всі вони мають бути доступними для людей. У будь-який час та за будь-яких обставин. Без жодних “але”. Тим паче через півтора роки війни. Задача міської влади – виправити ситуацію до кінця липня. Результат перевірить комісія. В цілому періодичні інспекції сховищ зробимо правилом”, – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Укриття в області повинні бути доступні для людей. Втім у Чернеччинській громаді слова очільника області ігнорують. Може тому що вони і досі не облаштовані?

“Питання, якщо дивитись і казати правду в очі, є одне не вирішене, я думаю, воно не буде вирішене, тому, що задають питання за бомбосховище, обіцяла особисто голова ОТГ, що зроблять 15-го, але його перенесли на 30, задали начальнику відділу освіти, чому ж таки,на це ніхто нічого не отвітив, так само як і голова ОТГ”, – каже мешканка громади Анастасія Сметана.

Проблема з відсутністю шкільних автобусів у громаді стоїть гостро. Нагадаємо, їхвіддалина потреби ЗСУ. Тепер незрозуміло як діставатися до школи дітям з віддалених населених пунктів.

Голова Чернеччинської громади Наталія Сільман раніше повідомляла, що перший автобус з Данії прибуде в Чернеччинську школу.

“Один автобус уже готов, 3 автобуси – на Магдалинівці, 1 автобус з Данії приїде автобус, перший автобус, який приїде з Данії, він буде в нас, він буде в Чернеччинській школі, на нього не буде оплати ніякого співфінансування”, – сказала вона.

Проте зараз пані Наталія запевняє, що такого не казала. А начальниця відділу освіти заявила, що автобус з Данії нададуть лише Дмухайлівській школі. Три вчителі цієї школи є депутатами та  підтримують всі рішення голови.

Сесія тривала майже 5 годин, оговорювали близько 30 питань. Проте питання необлаштованих укриттів та відсутності шкільних автобусів залишається актуальним.

“Укриття нам обіцяють, що зафункціонують 1 жовтня, дуже сподіваємося на позитивне рішення, і правдиве рішення, хочется, щоб наші дітки відвідували школу, відвідували навчання, відповідно до вимог, які тому сприяють. З приводу автобусів з Данії, нам попередньо говорили, що цей автобус буде виділений на Чернеччинський ліцей, сьогодні стверджують, що пообіцяли іншій школі, що буде завтра? Нам взагалі скажуть що цих автобусів не було”, – зазначиладепутатка Чернеччинської сільської ради Ольга Легка.

Сесія завершилась, а проблемні питання так і не вирішились. У школах необлаштовані укриття, діти вчаться онлайн, і автобусів у громаді поки немає. 

Читайте також: «Історії та війни»: у Дніпрі відбулась презентація автобіографічної книги відомого волонтера і військовослужбовця