Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Сітібанк” умисно обвалює курс гривні

“Сітібанк” умисно знищує гривню на міжбанку, опускаючи курс долара до позначки 29 грн. Про це повідомляє “ІнсайдерUA”.

У Нацбанку тим часом ситуацію не коментують. “Сітібанк” – українська «дочка» одного з найбільших американських та світових банків Citibank, навмисне тисне на гривню на міжбанку, опускаючи курс до 29 грн/$.

Трейдери та фінансові аналітики вважають, що це робиться спеціально та з метою «обвалити» курс гривні до 30 грн/$. За такої ситуації, національна валюта буде похована. Це спровокує неконтрольовану паніку серед населення та бізнесу.

«Незважаючи на те, що Національний банк намагається уповільнити курсовий рух і утримати курс, «вливаючи» останніми днями по $150-190 млн на міжбанк, він не зможе протистояти такому великому гравцеві як Сітібанк, який сьогодні вже виставив котирування до 28,96 грн /$ і навіть вище. Це провокація і за фактом можна сказати, що це є «терористичний акт» у нинішніх умовах. Чому про це мовчить голова Нацбанку Кирило Шевченко, Міністерство фінансів, РНБО та Офіс президента? Якщо вони нічого не зроблять, то на нас чекає курс 30 грн/$ і вище», – повідомив директор казначейства одного з великих банків.