Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шлюби 14 лютого: чи не бояться дніпряни одружуватися у високосний рік?

День, наповнений коханням та романтикою. Весілля 14 лютогоє символічним вибором для багатьох закоханих пар. Свято символізує відданість та стає ідеальною датою для створення родини. У 2023-му Дніпропетровщина стала другою областю в Україні за кількістю нових шлюбів. Загалом 18 тисяч 816 нових родин. Це трішки менше, ніж у 2022.

14 лютого для Олексія та Ганни особлива дата. Річниця відносин, день народження дівчини, а відтепер ще і весілля. Молодята знайомі давно, проте їх історія кохання почалася на початку повномасштабного вторгнення.

З літа 2022 року Олексій захищає країну. Проте відтань не завадила їмстворити родину.

“Навчаюсь на офіцерських курсах, у березні маю закінчити і повернутися до підрозділу. Майбутня моя дружина знає, що таке тил. Там, на декілька днів повертаючись додому, ти за цей час відновлюєшся, набуваєш сил та енергії”, – розповів наречений Олексій Суліко.

2024 переступний рік, тобто високосний. Проте молодята не вірять у його дію.

“Ні, не віримо. Якби ми у все вірили… не віримо в прикмети”, – кажуть молодята.

А от Анастасія та Руслан познайомилися у соціальних мережах. Ще 17-ти річною дівчина відповіла на звичайне повідомлення: «Привіт!», що згодом стало поштовхом до створення родини.

“Разом ми сьогодні 6 років. Це наша дата. Ми почали зустрічатися 14-го, а 14-го розписалися”, – ділиться наречена Анастасія Дегтярьова.

Зазвичай, аби одружитися у День всіх закоханих, подавати заяву треба було заздалегідь. Проте цього року вільних місць на 14 лютого було вдосталь.

“Наші наречені дуже люблять такі святкові дати з красивими цифрами, тому на ці дні завжди більше заявок і більше урочистих реєстрацій шлюбу. Але хочу зазначити, що на сьогодні заявок менше, ніж у минулому році. На сьогодні до нас надійшло 8 заявок, а у минулому році їх було 11”, – повідомила керівниця Соборного відділу РАЦСу Юлія Чигринець.

У 2023-му Дніпропетровщина стала другою областю в Україні за кількістю нових шлюбів. Загалом 18 тисяч 816 нових родин. Це трішки менше, ніж у 2022.

“Але статистика розлучень навпаки. Вона зросла. Тобто, у 2022 році шлюбів було в 3 рази більше, ніж розлучень. А у 2023 році – майже в 1,5 рази”, – зазначила керівниця Соборного відділу РАЦСу Юлія Чигринець.

В Україні подавати заяви на одруження потрібно за місяць до дати весілля. Проте під час військового стану зареєструвати шлюб можуть навіть у день подачі.

Читайте також: Дніпряни та гості міста на крилах Амура: у місті провели безкоштовну тематичну екскурсію до Дня закоханих