Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що писали перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні 11 червня

Головні теми:

Великобританія

«The Daily Telegraph» – «У Великобританії «немає чіткого кінця гри» в Україні»

За словами колишнього глави Збройних сил Великобританії та її союзників, Британія та її союзники не мають чіткої стратегії врегулювання української конфлікту, і їм необхідно буде серйозно подумати над відновленням відносин з Росією після закінчення війни.

«The Daily Records» – «Інтерв’ю братів Кличків – Путін боягуз»

Італія.

«Corriere della Sera» – «Злочин, смертна кара для трьох солдатів». Борис Джонсон і дії, спрямовані на порятунок британців, захоплених проросійськими військами. Дорога переговорів про обмін полоненими. ООН: цей вирок є військовим злочином.

“Ми та росіяни. Велике непорозуміння” – основна стаття.

Газета «La Repubblica» – «Київ: «Програємо в Дінбасі. А Москва змінює назву на Мариуполь». «Черга Макрона на війну та пшеницю».

Австрія

«KURIER»  – «Путінська манія величі»

ЦАР ПОРІВНЯННЯ

Військовий злочинець Володимир Путін порівнює себе з царем Петром Великим. Правителі Росії були імперіалістами, катами та бабниками.

Німеччина.

«Der Spiegel» – «Підводити? Порожня обіцянка німецького поворотного моменту»

 «Der Tagesspiegel» – «Україна: Шольц має виконати свої зобов’язання щодо зброї»

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звинуватив федеральний уряд у тому, що поки не зрозуміло, коли буде передано обіцяні реактивні системи залпового вогню «Марс» із запасів Бундесверу.

«F.A.Z» – Колонка зліва – «Оздемір обіцяє підтримку українському сільському господарству»

Швейцарія.

«Tages-Anzeiger»  – Через війну в Україні: захист довкілля у Швейцарії раптово став неважливим

Криза сировини: Через нестачу енергії та добрив екологічні норми тепер мають бути пом’якшені.

Асоціації захисту б’ють на сполох

Санкції через війну в Україні стають проблемою для фермерів. Тому що вони більше не можуть експортувати добрива з Росії. “Це вплинуло на ціни, – каже Мірьям Хофштеттер зі Швейцарської асоціації фермерів, – вони потроїлися”.

Нідерланди.

«De Volkskrant» – «Що думають та знають про війну російських солдат?»

De Volkskrant зв’язався з друзями та сім’ями захоплених та вбитих російських солдатів, щоб отримати відповідь. Родичі наважуються йти проти офіційного російського прочитання, але також борються з дезорієнтуючою сумішшю пропаганди та контрпропаганди.

Ісландія

«Morgunblaðið» – «Я весь час була в шоці»

Розповіді жителів про блокаду Харкова

“Я боялася бомб і не могла рухатися. Я весь час була шокована», — сказала 58-річна Любов, яка живе на Салтівці, районі Харкова, другого за величиною міста України. Вона не наважувалась вийти з підвалу, де знаходилася два з половиною місяці. Вона вперше вийшла на вулицю, коли зрозуміла, хто веде вогонь, чи то українська армія, чи російська. Три дні тому вона знову почала посміхатися.

  1. Туреччина. «Daily Sabah» – «УКРАЇНСЬКІ СИЛИ «ТРИМАЮТЬСЯ», І ВЕДУТЬ БОЇ У СЄВОРОДОНЕЦЬКУ»

УКРАЇНА завдала нових авіаударів по російським позиціям у захопленій південній Херсонській області у п’ятницю, тоді як офіційні особи заявили, що українські сили утримували свої позиції у запеклих вуличних боях і під денним та нічним обстрілом у Сєвєродонецьку. Сєвєродонецьк та його місто-побратим Лисичанськ на протилежному березі річки Донець — останні контрольовані Україною частини Луганської області, яку росія має намір захопити як одну зі своїх основних цілей війни. Україна намагається провести контратаку у Херсоні, одному з перших районів, які будуть взяті

Тим часом, президент Росії Володимир Путін порівняв свої нинішні дії з діями Петра Великого проти Швеції 300 років тому, заявивши, що цар «нічого не брав, він забирав назад». Президент України Володимир Зеленський заявив у четвер у своєму вечірньому зверненні, що кілька «міст на Донбасі, які окупанти зараз вважають за ключові цілі, утримуються».

Підпис під фото:

Громадянські особи евакуюються з міста Слов’янськ у східній частині Донбасу, Україна, 9 червня 2022 року, оскільки російські війська протягом кількох тижнів концентрують свою вогневу міць на Сєверодонецьку та його місті-побратимі Лисичанську за річкою.

Заголовок: «В АФРИЦІ БУДЄ ЖОРСТОКИЙ ГОЛОА, ТАК ЯК УКРАЇНА ПРИПРИНЯЄ ЕКСПОРТ ПШЕНИЦІ»

США.

«NYT». Зараз артилерійська війна, а Україні не вистачає боєприпасів

Підпис під фото:  «Український танк у п’ятницю обстріляв позиції Росії у Донецькій області на сході України».

«The Washington Post» – «Перспективи України на полі бою затьмарюються»

Рішучі, але слабо озброєні, солдати щосили намагаються стримати Росію, що відроджується.

Ейфорія, яка супроводжувала непередбачені перші перемоги України над незграбними російськими військами, згасає в міру того, як Москва адаптує свою тактику, відновлює темп і затверджує свою переважну вогневу міць проти сили збройних українських сил.

Нові обіцяні західні системи озброєнь прибувають, але надто повільно і в недостатніх кількостях, щоб запобігти поступовим, але невблаганним успіхам Росії у східному регіоні Донбасу України, який зараз перебуває в центрі бойових дій. Українці все ще пручаються, але у них закінчуються боєприпаси, і вони зазнають значно більших втрат, ніж на початкових етапах війни.