Site icon Телеканал «ДніпроTV»

СБУ розкрила агентурну мережу фсб рф, яка діяла в декількох областях України

Співробітники Служби безпеки викрили та затримали членів міжрегіональної агентурної мережі фсб рф, яка забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні. Про це повідомляє Управління СБ України у Дніпропетровській області.

Керівником виявився мешканець Одеси. Він був завербований фсб рф і отримав псевдонім «Професор».

На виконання завдань російської спецслужби він створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, залучивши до неї мешканців інших регіонів, які отримували грошову винагороду.

Таким чином, він став резидентом, який підшукував для фсб потенційну агентуру, готову виконувати завдання зі збору інформації та корегування вогню.

«Російську спецслужбу цікавила інформація щодо дислокації центрів прийняття рішень і стратегічних об’єктів критичної інфраструктури в регіонах України», – йдеться у повідомленні.

У ході проведення спецоперації СБУ задокументувала факти неодноразового отримання грошової винагороди, відео та фотозйомки місць розташування військових підрозділів, для чого «Професор» за кошти фсб придбав спеціальний гаджет.

Спецпризначенці СБУ затримали «Професора» на «гарячому» – при дорозвідці навколо Одеської військової адміністрації.

Один з агентів цієї мережі в Івано-Франківській області також уже затриманий. Від свого куратора з фсб він отримав доручення зібрати дані щодо:

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Слідчі дії тривають. Встановлюється все коло осіб, причетних до цієї мережі, і вчиняються заходи для їх притягнення до відповідальності», – повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: З Дніпра до Миколаєва передали плівку для ремонту пошкоджених будинків.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/08/296364618_189095986882905_2889725177247044670_n.mp4