Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Розважальні проєкти та тренування: як для дітей Дніпра облаштували літні майданчики

Сьогодні, 14 січня, в рамках чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла проінспектувала виконання доручення міського голови щодо облаштування літніх майданчиків у Дніпрі та забезпечення активного та безпечного дозвілля дітей та молоді.

Так, на базі закладів позашкільної освіти відкриті 8 літніх майданчиків на 22 локаціях міста.

Тут для їхнього відпочинку пропонують безліч цікавих та пізнавальних занять, які різнобічно розвивають творчі та інтелектуальні здібності, дають нові знайомства та незабутні враження. У таборах все обладнане з міркувань питань безпеки та уберігає від дій, що можуть нашкодити здоров’ю людей у зв’язку з військовим станом.

Майданчик у “Міському палаці дітей та юнацтва” – це табір денного перебування, в якому для дітей забезпечені комфортні та безпечні умови. Для дітей розроблено спеціальну програму, яка включає в себе майстер-класи, творчі заняття, квести, естафети та конкурси, спортивні заходи та екскурсії. Для вихованців майданчика педагоги проводять безліч всього цікавого, а саме: спортивні ігри, малювання, заняття з хореографії та вокалу, різноманітні майстер-класи, діти навчаються стрільбі з лука, збору та розбору автоматів, відвідують мінікінотеатр. Для старшої та середньої групи функціонує мотузковий парк, а також проводяться плавання на байдарках.

«Також ми раз на тиждень готуємо якусь смачну страву під відкритим небом, наприклад, на минулому тижні ми готували плов. А на цьому тижні ще не визначилися, ми питаємо у дітей. Коли вони вже нам скажуть, що приготувати, це буде у п’ятницю, ми приготуємо. Ще в цьому році ми зробили вільне відвідування. Тобто діти мають змогу приходити тоді, коли в них виходить, не кожного дня», – розповіла директорка «Міського палацу дітей та юнацтва» Альона Шульга.

«Ще плюс літні майданчики хороші тим, що дитина може себе спробувати в різних активностях і в подальшому вже записатись до одного з гуртків закладу. У нас тут є і мотузковий парк, і байдарки – всі ці активності та весь інвентар та матеріал був придбаний за кошти міського бюджету в попередні роки, що дає нам змогу зараз з дітьми проводити заняття. Також поруч з літнім майданчиком є безпосередньо укриття і в разі тривоги діти переходять з викладачами до нього», – зазначила чергова по місту Дар’я Біла.

Записатись до літніх майданчиків можна напряму через сторінки закладів позашкільної освіти у соцмережах або звернувшись до департаменту молодіжної політики. У заяві необхідно вказати, в якому районі ви проживаєте, щоб вас могли спрямувати до найближчого закладу.

Читайте також: У дніпровському центрі «Штурм» перевірили облаштування тимчасового укриття