Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили, як ремонтують дитячі майданчики, а також організацію активного дозвілля для слухачів УТВ

Відновлення безпеки для дітей та активності для людей поважного віку. Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР, Артем Нідєлько, перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо ремонтів аварійних дитячих та спортивних майданчиків. А також перевірив виконання доручення щодо підтримки активного життя для людей поважного віку, а саме учасників Університету третього віку.

Слухачі УТВ зібрались на заняття з китайської гімнастики. Пані Ірина займається плейстікомвже понад 2 роки.

“Ці заняття впливають на всі наші 3 частини і на здоров’я це і суглоби, це і серцево судинна система і легені, ну і загалом фізичний стан покращується”, – розповіла студентка УТВ Ірина Францкевич.

Ця гімнастика визнана одним із найменш травматичних та безпечних видів спорту. Саме тому, для такої особливої вікової аудиторії, це —найліпший спосіб тримати себе в тонусі.

Заняття з китайської гімнастики відвідують 150 учасників УТВ. Тренування проводять 2 рази на тиждень просто неба, ракетки надаються безкоштовно.

Вони з гарним настроєм як завжди усміхнені, енергійні з самого ранку вийшли із ракетками, це один із таких рухливих видів наших занять які ми передбачили для наших слухачів, зараз плейстіком займаються на чотирьох локаціях в різних районах міста”, – повідомив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Валерія зі своїм 2-річним сином Левом щодня гуляє у дворі свого будинку на житломасиві Перемога-6. Каже, раніше майданчик був аварійним і туди страшно було відпускати дитину.

“Дуже давно стояв був вже такий собі, неможливо було гойдатися на гойдалках, спускатися з горки, було не дуже комфортно дітям тому ми не приходили сюди деякий час бо було не комфортно гуляти з дитиною”, – зазначила мешканка ж/м Перемога Валерія.

Ініціювала ремонт майданчику пані Галина. Саме вона прийшла на прийом до міського голови Дніпра.

“Збирала підписи я близько 1000 людей, і з нашого будинку, і дітки, які приходили сюди гуляти, мами підписувалися. На даний момент я задоволена, що наша міська влада відгукнулася на наш поклик, що діти гратимуть на зручному майданчику”, – каже мешканка будинку проспекту Героїв, 40 Галина Алексеєнко.

Роботи на майданчику проводять комплексно. Щось замінюють на місці, а деякі елементи потребували ремонту в заводських умовах. Наразі триває ремонт на 8 майданчиках міста.

Протягом поточного року КП “Розвиток територій міста” вже відремонтувало приблизно 40 комплектів обладнання.

Остання локація перевірки — укриття в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді. Його відкрили у вересні минулого року. 

Укриття розраховане на 500 осіб. Облаштованелавами, освітленням та вентиляцією. Також тут є запас технічної та питної води.

“Тому, в принципі, ми можемо запрошувати тих, хто проживає поруч із аерокосмічним центром, сміливо відвідувати під час повітряних тривог відкривається і в ночі, і по вихідним дням”, – повідомив Артем Нідєлько.

Читайте також: У Дніпрі встановили систему опалення в закладі соціальної допомоги