Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Релокований бізнес у Дніпрі: історія успіху 

Микола Мальченко із посмішкою готує бургер у власному закладі. Цей чоловік релокував свій бізнес до Дніпра.

«Сам я зі Слов’янська. Відкрив там заклад за декілька місяців до повномасштабного вторгнення», — розповідає чоловік.

Бургерну та будинок чоловіка зруйнували ракети рф. Після приїзду до Дніпра, зрозумів — треба йти за мрією.

«Аби відкрити свій бізнес, подав заявки на декілька грантів. На отримані майже пів мільйона гривень орендував приміщення та придбав обладнання. Доклав і свої гроші. За фахом я будівельник, працював так у Дніпрі декілька місяців», — поділився пан Микола.

Нині на Вокзальній площі, 2 працює заклад «Ланч бургер».

«Я особисто розробив рецептуру та технологію спеціальної булки, щоб комфортно їсти у дорозі чи в офісі. Або ж, наприклад, за деякий час після приготування страви. Туди за бажанням відвідувача закладу можна додавати соуси, овочі, м’ясо й головне — нічого не розсиплеться й не протече. Усе цілісне, навіть з часом», — показав власник закладу.

Поки у Дніпрі така бургерна одна. Наразі разом з паном Миколою там працюють дві жінки. Вони переселенки з Лисичанська та Харківщини. Микола навчив їх всього. Є плани і з розширення.

«Хочу відкрити ще п’ять таких ланчбургерних. Бо Дніпро велике місто. Ба більше, моя мрія, щоб розробку з рецептом булки для бургера розповсюджували по всьому світу під українським прапором», — наголосив Микола Мальченко.

До Дніпра переїхало 56 підприємств, 14 з них вже відновили своє виробництво. Значна кількість підприємців здійснили релокацію власним коштом та ресурсом.

«Приклад пана Миколи у тому, що він не зупинився, привіз свої унікальні розробки до Дніпра та планує масштабувати власний бізнес. Зі свого боку, ми всіляко сприяємо тому, щоб бізнеси з небезпечних регіонів нашої країни відновлювалися. Ми запрошуємо їх до участі у нетворкінгах, конференціях, вебінарах, таких як, наприклад, науково-комунікаційний проєкт для бізнесу та підприємців «Dnipro & Relocate», який тривав з жовтня 2023 року по 10 лютого поточного року. Якщо порівняти податки на доходи фізичних осіб, сплачені релокованими бізнесами до бюджету Дніпра за січень-лютий 2023 року та за відповідний період 2024 року, ми спостерігаємо їх зростання у 1,5 раза», — підсумувала Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Читайте також: Безкоштовне навчання, стипендія, кімната у гуртожитку: КП «Дніпровський електротранспорт» готує нову групу водіїв трамваїв і тролейбусів