Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Реконструйована Успенська площа в Дніпрі отримала премію Національної Спілки Архітекторів України

Успенська площа стала переможцем престижної Премії Національної спілки архітекторів України-2023 у номінації “Ландшафтна архітектура (реалізація)”. Цей конкурс проводиться щороку вже понад 20 років. 2023 року він зібрав 170 об’єктів-учасників з усієї країни.

Площа Успенська – один з найважливіших елементів пішохідно-рекреаційної системи історичного центру міста Дніпра. Колись саме тут був перший у місті православний храм. З повагою до історичної морфології у проєкті поєднано класицистичну планувальну структуру з сучасним архітектурним дизайном. Завдяки цьому утворився сучасний, поліфункціональний, гуманістичний простір високої якості за принципами безбар’єрності, з комфортною орієнтацією та яскравими образотворчими характеристиками.

Пішохідна алея вздовж південної лінії забудови замінила проїзну частину, що відокремлювала сквер від території Ліцею №100.

120 застарілих дерев, які були в поганому стані, замінили 285 представників цінних та реліктових порід – гінкго білоба, магнолії, сакури, сливи Пісарді, червоні дуби. Для дитячих майданчиків використано обладнання провідних світових виробників. На площі втілено багато авторських елементів благоустрою та малих архітектурних форм. Вечірня та нічна багаторежимна декоративна ілюмінація формує у темний час казково-таємничу та романтичну атмосферу.

Читайте також: Фігуристи з Дніпра — переможці та призери Чемпіонату України