Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Перешкодити нашому наступу та посилити геноцид, — Геннадій Корбан про цілі ворога на Каховській ГЕС

У кожному інтерв’ю на ДніпроTV Геннадій Корбан говорить про підлість ворога, і ось новий величезний злочин – росіяни підірвали Каховську ГЕС. Що таке може статися, обговорювалося близько року, особливо минулої осені, перед звільненням Херсона. Чому вони це зробили саме зараз? Чого вони хотіли досягти? Голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан розповів в етері телеканалу ДніпроTV:

“Я вважаю, що терористичний акт, який був здійснений щодо Каховської ГЕС, мав кілька цілей. Перша і, напевно, найголовніша мета росіян – це всіляко зупинити та загальмувати можливий контрнаступ українських військ, у тому числі з правого берега, зі звільненого Херсона на лівий берег, щоб взяти їх у кліщі з боку Запоріжжя та з боку Херсона.

Тому ворог наважився на цей крок, насамперед для того, щоб перешкодити контрнаступу українських військ. Я вважаю, що це основна мета.

Друге, і, можливо, тактичне завдання – це, безумовно, геноцид населення. Це, безперечно, руйнація критичної інфраструктури для України. Тому що ми бачимо наслідки. Більш того, я вам скажу, що наслідки, насправді, ще невідомі. І ми не розуміємо, що буде далі, який рівень води буде на Запорізькій АЕС. Це все дуже важливі питання, і ця критична інфраструктура відповідала, у тому числі, і за ці питання, і за наповнення водою низки районів Дніпропетровської області – Нікополь, Марганець, Покров, Кривий Ріг тощо.

Безумовно друга тактична мета російських окупантів – в тому числі, погіршити життя населення в цих регіонах, створити додаткові труднощі.

Тобто вони діють для того, щоб здійснити дві цілі, ще раз: це зупинка контрнаступу українських військ та погіршення життя населення, геноцид населення України на тих територіях, куди вони не змогли пройти”, — розповів в етері телеканалу ДніпроTV голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан.

Читайте також: У міських лікарнях Дніпра продовжують рятувати поранених військових і цивільних