Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Працюють цілодобово: аварійна служба вирішує проблеми дніпрян

Черговий по місту Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР, відвідав контакт-центр міської аварійної служби. Там він перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо безперебійної роботи міських аварійних служб, які обслуговують багатоквартирні будинки комунальної форми власності.

Щодня бригади міської аварійної служби виконують як аварійні, так і планові ремонтні роботи на внутрішньобудинкових мережах. До таких робіт відносяться ремонти сантехнічних та електричних систем, а саме:

«Аварійна служба працює 24/7, не дивлячись на вихідні дні, коменданську годину. Звичайно що аварійні ситуації не чекають поки закінчиться коменданська година, тому працівники готові виїжджати. Ми побачили як працює вся система, онлайн можна спостерігати за тим, де знаходяться всі бригади…За добу до міської аварійної служби надходить близько 120 звернень», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Кожна машина аварійної служби обладнана спеціальним GPS-трекером, аби бачити її місцезнаходження. Тож як тільки оператори міської аварійної служби отримують заявку, то вони на моніторі визначають, яка з машин знаходиться найближче до місця аварії. Саме ту машину й відправляють вирішення проблемної ситуації.

Саме так сталося з повідомленням про засмічення каналізації на вул. Гладкова, 31. Ліквідовувати проблему приїхала бригада, яка знаходилася неподалік після минулого виклику. Засмічення виявилося серйозним, проте комунальники готові до будь-яких ситуацій.

«Приїхала бригада, спробувала прочистити вручну цей випуск, але не змогла. Тому вирішили прочистити каналізації електромеханічною машинкою «Ротенберг». Вона усуває будь-які засмічення…Ці засмічення відбуваються щоденно, вони бувають різних ступеней. Всі засмічення виникають через неправильне застосування санітарно-технічними приладами», – розповідає майстер аварійної служби Ростислав Шетік.

Час вирішення проблеми з засміченням каналізації залежить від складності: деякі засмічення ліквідовують через 20-30 хвилин, а для вирішення інших може знадобитися і 2-3 години.

Загалом для ліквідації аварійних ситуацій у нашому місті працює 25 бригад міської аварійної служби.

Повідомити про аварійну ситуацію можна за телефонами Єдиної гарячої лінії та напряму зателефонувавши на номер міської аварійної служби – 736-10-02.

Читайте також: Тролейбусне депо №1 долучилося до загальноміської акції #ЧистийДніпро