Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро, як ніде в Україні, компенсує потерпілим від ракетних атак — Геннадій Корбан

В етері телеканалу ДніпроTV голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан розповів, чи звертаються містяни, постраждалі в результаті терористичних атак, на телеграм-канал Громради? Та яку допомогу вже вдалося надати?

– Допомога надається щодня. Я не хочу на цьому робити великий акцент. Але, насправді, багато хто з постраждалих після бомбардувань звертався з приводу проблем, які у них виникли у житловому фонді. На сьогоднішній день, наприклад, вже пораховані після останніх прильотів по Дніпру ті роботи, які необхідно зробити для людей, які постраждали від ракетних атак. Насамперед це вікна, це двері, які у багатьох людей повилітали, тому Департамент ЖКГ та Департамент роботи з ОСББ активно працюють з людьми, анкетують і відразу ж приступають до робіт для того, щоб у людей усунути ті пошкодження, які виникли після ракетної атаки.

Здебільшого, ще раз наголошую, це вікна, дахи, балконні конструкції і під’їзні вікна. Люди звертаються та і служби моментально реагують.

На сьогоднішній день скарг вже немає, люди задоволені та знають, що місто приходить на допомогу.

Я хочу, до речі, акцентувати увагу, Дніпро – єдине місто, яке компенсує таким чином людям їхні збитки після ракетних атак. У жодному місті в країні такого немає. У Харкові забивають вікна фанерою, заклеюють поліетиленом. Але у нас одразу вставляють пластикові вікна, йдуть людям назустріч. Все це робиться за рахунок міського бюджету. У тому числі для будинків ОСББ. 

Я ще раз хочу наголосити – у жодному місті немає таких компенсаційних заходів, які проводить Дніпро, мер та міські служби для людей.

Читайте також: Швидке реагування та ефективність: Громрада допомагає місту вирішувати проблеми