Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад 5,5 тисяч мешканців Дніпропетровщини минулоріч звернулося по соціально-психологічну допомогу

Постраждалі від домашньої агресії чи насильства за ознакою статі. Сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для допомоги їм на Дніпропетровщині працюють притулки, ресурсні центри, спеціалізовані служби і мобільні бригади. Минулоріч за підтримкою до них звернулося понад 5,5 тисяч людей. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Найчастіше по допомогу звертаються жінки, котрі страждають від домашнього насильства чи опинилися у складній життєвій ситуації. Їх прийняли понад 4 тисячі. А ще – майже тисячу дітей. Більшість потребувала консультування. Було і 235 випадків, коли людині надавали притулок», – зазначила начальниця відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Катерина Макаренко.

Прихистків, де б постраждалі від насильства могли перебувати цілодобово, на Дніпропетровщині два. У Дніпрі та Кривому Розі. Там людина може знаходитися до 90 днів.

«Маємо по два денні центри соціально-психологічної допомоги та кризові кімнати. В останніх постраждала людина може зупинитися на декілька днів, – пояснила Катерина Макаренко. – Також у Кривому Розі і Дніпрі облаштовані ресурсні центри. В одному з них є місця як для жінок з дітьми, так і для вагітних».  

Є у регіоні і 9 спеціалізованих консультативних служб. Вони у Дніпрі, Кам’янському, Павлограді та Підгородному. А ще – Петриківській, Васильківській, Петропавлівській, Покровській і Девладівській громадах. 

«Працюють з постраждалими від насильства і 58 мобільних бригад. У них обов’язково є психолог та представники соціальної служби. Долучаються й фахівці у справах дітей та поліцейські офіцери громади. Вони виїжджають до родин», – резюмувала начальниця відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА.

Психологічну допомогу можна отримати і телефоном. За номерами національної «гарячої лінії – 0800-500-335 або 116-123.

Читайте також: Як облаштований Пункт незламності у 54 школі у Дніпрі