Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліція Дніпропетровщини затримала серійну шахрайку, яка намагалась втекти за кордон

Правоохоронці Павлограда 30 березня затримали серійну шахрайку, коли вона намагалась втекти за кордон після свого злочину. Про це повідомляють у поліції.

23 березня 35-річна жінка у Павлограді ошукала 81-річного переселенця з Донецької області. Як з’ясувалося, вона виманила персональну інформацію у дружини потерпілого, а потім зателефонувала до чоловіка, представилася співробітницею банку та повідомила, що його гроші – фальшиві. Згодом вона прийшла до нього, щоб замінити їх на «справжні» та в обмін на гроші віддала йому конверти з папером.

Після цього шахрайка переховувалася в різних містах України, а потім намагалася перетнути кордон. Її доставили до Павлоградського районного відділу поліції.

Також було встановлено, що загалом на рахунку жінки чотири шахрайства. Два злочини вона скоїла у 2019 році на території Полтавської області, один – у Павлограді. 

Їй повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. 1 квітня жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також стосовно жінки скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення аналогічного злочину на території Криворізького району.

Читайте також: На Дніпропетровщині за виправдовування російської агресії судитимуть двох жителів, серед яких настоятель храму