Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліцейські Дніпропетровщини затримали підозрюваного у вбивстві заступника мера Нікополя

8 лютого близько 9-ї ранку до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа розстріляла автомобіль, який належить заступнику міського голови Нікополя. Після гасіння пожежі в салоні було виявлено тіло 59-річного Віталія Журавльова. Про це повідомили в поліції.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, в ході яких встановили адресу помешкання, де переховувався нападник. Вже за декілька днів поліцейські затримали чоловіка в орендованій квартирі поблизу місця скоєння злочину.

Як повідомляють в поліції, 33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. В той день, озброївшись та встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника мера. Коли автомобіль Журавльова під’їхав ближче, підозрюваний здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув в автомобіль гранату.

Знаряддя злочину чоловік закопав в лісопосадці, а сам переховувався в орендованій квартирі, де його і затримали правоохоронці.. Зброя вилучена та направлена на експертне дослідження.

Також встановлено, що підозрюваний збирався вчинити аналогічні злочини відносно інших посадовців Нікополя. Зараз ця інформація перевіряється в рамках кримінального провадження.

11 лютого слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області зловмиснику повідомлено про підозру за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Уночі рф атакувала енергооб’єкт на Дніпропетровщині — без світла і води тисячі абонентів