Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Пішов на фронт, щоб моїм дітям не довелося тікати за кордон”, — піхотинець Олександр

Життя після ампутації. Піхотинець Олександр вдруге проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра. Після проходження курсу він вже може керувати автомобілем і мріє про рибалку з рідними.

Олександр до великої війни працював у різних сферах, виховував двох дітей. З перших днів повномасштабного вторгнення добровільно став на захист країни. Воював на Донеччині у піхоті.

“Щоб моїм дітям не довелося тікати, виїжджати в іншу країну, бігти, як люди виїжджали з окупованих поселень, я не хочу, щоб вони побачили той страх, який бачили інші діти”, – каже військовослужбовець Олександр.

У воїна вже 5 поранень. Останнє було наприкінці червня минулого року. Тоді ворожий снаряд влучив у машину. Побратим миттєво загинув.

“Нам треба було вивезти обладнання хлопцям на ніч. Ми виїхали на позиції, вивезли їм обладнання і коли поверталися, був обстріл артилерії. Їхала важка техніка на перші позиції, і по ній був обстріл. І так як ми з ними роз’їжджалися, вони не влучили в техніку, а влучили в нашу автівку”, – розповів Олександр.

Потім була евакуація до Запоріжжя і численні операції. Чоловіку довелось ампутувати частину лівої ноги. Після цього почався процес відновлення. Треба було вчитися ходити на протезі. У реабілітаційному центрі в Дніпрі Олександр вже вдруге.

“Сюди хлопці приходять на костилях, на протезах, а виходять вже на своїх ногах. Звісно, є динаміка: обладнання більш-менш новітнє, легше займатися, та багато іншого”, – зазначив він.

Щоденні вправи націлені на збільшення сили м’язів обох ніг та витривалості.

“Це буквально стандартні вправи на приведення, відведення, згинання, розгинання в стегні, згинання та розгинання в коліні. Це всі стандартні вправи, які ми виконуємо”, – повідомив фізичний терапевт Олександр.

Результат занять вражає – Олександр вже може самостійно водити авто. Фізичний терапевт підкреслює – все це завдяки бажанню пацієнта якнайшвидше повернутися до звичного життя.

“Олександр дуже мотивований. Як я вже казав, зараз він проходить другу реабілітацію, і він буде й далі проходити курс відновлення. Він не сидить на місці, вдома займається вправами, а також риболовлею”, – сказав Олександр.

Невдовзі у Олександра ще одна операція на коліні і знову реабілітація. Після цього захисник  планує присвятити вільний час родині.

Читайте також: Прем’єра до Міжнародного дня театру: у Дніпрі діти зіграли благодійну виставу на підтримку ЗСУ

https://www.youtube.com/watch?v=4Ac4d3PtZa0