Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підзарядка для гаджетів, дитячий куточок та теплі напої: у Петропавлівській громаді працює Пункт незламності

Петропавлівська громада Синельниківського району. Здебільшого люди тут проживають у приватному секторі. Та є і мікрорайони, які забудовані багатоповерхівками. Вони не мають централізованого опалення. Тож зі зникненням світла, у квартирах місцевих мешканців стає прохолодно. Цей факт місцева влада врахувала, визначаючись із місцем розташування найбільшого у громаді Пункту незламності.    

«Маємо два мікрорайони висотної забудови. У квартирах там автономне опалення. За відсутності світла котли не працюють. Кілька годин – і в оселях стає холодно. Визначаючись із локацією для Пункту незламності, врахували відстань від тих мікрорайонів. Тамтешнім мешканцям варто перейти дорогу і вони зі світлом», – розповів заступник голови Петропавлівської громади Іван Леонов. 

Локацію безпеки розташували в місцевому ліцеї. У ньому – два генератори. Один живить власну котельню ліцею. Інший – для потреб Пункту незламності.

«Приходять сюди студенти, які навчаються онлайн. Багато і матусь із дітьми. Для них – ігрові зони. Небайдужі зносили іграшки, олівці, розмальовки. Маємо також памперси для малюків, каші швидкого приготування», – поділилася начальник відділу освіти, молоді та спорту Петропавлівської селищної ради Катерина Маркова.

Продукти тривалого зберігання є і для дорослих. А ще – запаси питної води та медикаменти. Місцева жителька Галина каже – такі локації потрібні. Тут люди почуватимуться у безпеці навіть просто спілкуючись один з одним.

«Пам’ятаю перше знеструмлення. Було складно, бо гаджети повиключалися. Можливості зв’язатися з рідними не було, – пригадує місцева жителька Галина. – А от у Пункті незламності є світло. Тут можна підзарядити телефон і випити гарячого чаю». 

Є у тутешньому Пункті незламності і укриття. Воно облаштоване вентиляцією, пожежною сигналізацією та гучномовцями.

Загалом в області вже понад 400 Пунктів незламності.

Читайте також: Молодіжні та дитячі громадські організації Дніпропетровщини запрошують на всеукраїнський конкурс