Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підготовка до опалювального сезону у Дніпрі – на фінішній прямій

Як проходить підготовка до опалювального сезону у Дніпрі перевірив сьогодні, 7 жовтня черговий по місту, директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко.

Основний акцент у підготовці до зимового періоду –  встановлення нових насосних станцій, додаткових генераторів, а також модернізація котлів, щоб весь процес подачі тепла був більш енергоощадним. Також комунальники відновлюють пошкоджену ізоляцію та утеплюють трубопроводи після реконструкції.

Після проведення моніторингу теплового господарства, в план капремонту була включена зношена аварійна ділянка трубопроводу опалення по вул. Космічній протяжністю близько 500 м. Це магістраль, яка забезпечує теплом понад 140 будинків і взимку проведення такого масштабного ремонту – неможливо!

Після заміни тепломережі, до роботи приступила бригада ізолювальників, наразі їм залишилось утеплити 10 м трубопроводу. Ізоляція труб необхідна для того, щоб скоротити втрати тепла, це один із найважливіших аспектів енергозбереження в сучасному світі.

«Загалом, такі роботи проводяться кожного року. Відпрацьовуються і скарги, які надходять до підприємства. Не рідкі випадки вандалізму, на жаль.

Станом на сьогодні Дніпро готовий до опалювального сезону на 97%. Вже відновлено 41 з 42 км ізоляції та замінено майже 54 км аварійних ділянок тепломереж з 55 запланованих. За днів 10 комунальники завершать всі заплановані ремонти по всьому місту»,- розповів черговий по місту Андрій Клименко.

Читайте також: Цьогоріч ЦНАПи Дніпропетровщини надали мешканцям понад 800 тисяч послуг.