Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Оплата за проїзд — розвиток електротранспорту Дніпра

Дніпрянин Сергій часто користується електротранспортом міста. Частіше — їздить у трамваї маршруту № 1. Сплачує за проїзд телефоном.

«Мені зручно, бо не загублю як паперовий квиток», — каже чоловік.

І насправді, квиток пасажирові знадобився. Адже у трамваї працювали контролери. «Мені пред?явили посвідчення, попросили показати квиток, що я й зробив», — сказав Сергій.

Контролерів можна впізнати за уніформою: жилети темно-червоного кольору із написом «контролер» на передній частині та логотипом підприємства на задній. Вони мають жетон і нагрудну камеру, яка веде постійну відеофіксацію. 

«Ми щодня здійснюємо перевірку оплати проїзду пасажирами громадського транспорту. Перед входом до трамвая чи тролейбуса або комунального автобуса вмикаємо нагрудну камеру. Обов’язково у нас при собі посвідчення. Далі у кондуктора беремо транспортний листок і проводимо контроль. Наразі за безквитковий проїзд у міському громадському транспорті передбачено адміністративний штраф у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду. Тобто 160 грн в електротранспорті та 300 грн у комунальних автобусах», — розповів контролер пасажирського транспорту КП «Дніпровський електротранспорт» Данил Коваленко.

Раніше штраф можна було заплатити контролеру готівкою. У 2023 році з?явилася можливість безготівкової оплати штрафів за допомогою QR-кодів, через Приват24.

«Якщо пасажир не хоче сплачувати штраф за безквитковий проїзд, працівники транспортного підприємства викликають поліцію. Це вже — адміністративне правопорушення. До того ж контролери мають право вилучати у пасажирів недійсні проїзні документи (використані талони, прострочені проїзні). Наголошу! Сплата за проїзд — розвиток електротранспорту міста. Це оновлення контактних мереж, ремонт колій та рухомого складу», — поточнив провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Нікіта Керенцев.

Торік накладено 3 192 штрафи за безквитковий проїзд на суму 518 280 грн.

 З них:

Читайте також: Інноваційні технології та ремонт. Дніпро піклується про найменших мешканців