Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти знищили Епіцентр в Нікополі: як вдалось врятувати людей?

Нікополь оговтується від моторошного обстрілу, який стався напередодні. Окупанти вдарили по Епіцентру. 70 вогнеборців приборкували пожежу понад п’ять годин. Магазин вигорів вщент. З людей ніхто не постраждав. Як вдалося врятувати усіх працівників та відвідувачів?

Сергій проживає неподалік від гіпермаркету. Згадує як почув перші вибухи.

“Я був вдома десь після третьої години, коли почув три потужні вибухи. Перший був сильний, наступні два – слабші. А потім я живу далі від телевежі. Також потужна пожежа. Спочатку я не побачив, приблизно через 15 хвилин підійшов до вікна і побачив сильний дим”, – розповів мешканець Нікополя Сергій.

Ілля теж був поряд з магазином. Тож відразу побіг допомагати гасити пожежу.

“Ми чим могли допомагали: згортали шланги, приносили деякі речі. Після цього позаду прибирали колеса та все, що може горіти”, – каже мешканець Нікополя Ілля Федотов.

На місці й досі працюють рятувальники. Напередодні влучання, у гіпермаркетібуло 30 робітників. На щастя, обійшлось без жертв.

“Була дана загроза артобстрілу по місту Нікополю. Після цього всі покупці були евакуйовані, а персонал магазину було переведено до укриття”, – повідомив заступник директора торговельного центру Володимир Годзинський.

Обстріли по цивільним об’єктам Нікополя не припиняються. Віктор 5 березня отримав так званий подарунок від окупантів, який залишив після себе вирву на городі. У той момент чоловіка вдома не було.

“Ну, позавчора сюди прилетіло. Вчора прилетіло туди. Сьогодні ще сюди не прилетіло. Дай боже, щоб воно сюди і не летіло. Щоб вони там, гади, повиздихали всі”, – сказав мешканець Нікополя Віктор.

Наразі чоловік живе у сина. Каже: там безпечніше.

Читайте також: “Це так цінно, що Дніпро активно надає поміч не лише фронту, а й мешканцям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях”, – містяни про отримання адресної матеріальної допомоги