Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти заволоділи гуманітарним транспортом та формою ЗСУ, – Сергій Гайдай

Про можливі провокації з боку росіян, які заволоділи гуманітарним транспортом та формою ЗСУ, попереджає голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Він повідомив, що наприкінці квітня волонтери, які займалися евакуацією з Новотошківського, підірвалися на протипіхотній міні на під‘їзді до населеного пункту. Волонтерам вдалося дістатися наших військових та вибратися з небезпечної зони. Автобус було пошкоджено, але не суттєво, тож він залишився в орків.

За словами очільника Луганської облдержадміністрації, ще два автобуси: один волонтерський, один шкільний були обстріляні росіянами з гранатометів 29 квітня. Волонтерський залишився на місці події – він сильно пошкоджений. Нажаль, серед людей є жертви: один загиблий та один поранений, він, наразі перебуває у наших військових. Шкільний автобус – в орків. Водій Михайло Панков потрапив у полон.

Крім того, днями рашисти знайшли в окупованому Старобільську контейнери з формою військовослужбовців ЗСУ.

Тож, з огляду на ці факти, Сергій Гайдай закликає бути пильними, особливо на блокпостах та всередині вільних міст, адже можливі провокації з боку росіян.

Читайте також: «Життя переможе»: у дніпровському метро пройшла мистецька акція