Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Обмеження на виїзд з України для чоловіків можуть послабити – Арестович

Дискусія про пом’якшення правил виїзду з України для чоловіків під час воєнного стану зрушила з мертвої точки. Наразі розробляються спеціальні умови для моряків та інших спеціальностей. Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив в эфірі «Фейгин Live».

«Наразі триває щільна дискусія, і навіть є деякі перспективи вирішення питання, наскільки мені сказали. Дискусія зрушила з мертвої точки, знайшли прийоми та способи, методологію. Сподіваюся, якось українські громадяни, ті самі моряки, і всі інші почують: їдьте ось на таких умовах», – розповів Арестович.

Він зазначив, що зараз в Україні кількість людського резерву перевищує наявність військової техніки, тому призивати нових людей поки що не планують.

«Ми тримаємо людей, але особливо озброїти їх нема чим. Куди ж там нових призивати? Хіба що за окремими спеціальностями. Ті, хто працюють за кордоном, можуть підтримувати свої сім’ї. Ті ж моряки за минулий рік 4 мільярди доларів відправили до України. Це дуже серйозна допомога економці, яка наполовину просіла через війну», – наголосив Арестович.

За його словами, зараз в Україні слід запускати диференційований підхід до мобілізації.