Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нові топоніми, допомога поліції та комунікація з громадою: рішення сесії міськради Дніпра

Вулиці Петра Розумного та Родини Ульманів. У Дніпрі дерусифікували ще вісім топонімів під час 49-ї чергової сесії міської ради. Також депутати проголосували за виділення допомоги Дніпровському районному управлінню поліції.

Воно отримає субвенцію на придбання пально-мастильних матеріалів у розмірі 2 мільйони гривень. Міськрада Дніпра регулярно допомагає правоохоронцям — наприклад, за 2023 рік вони отримали субвенцію на 11 млн грн та 5 службових авто. Окрім цього, на сесії розглянули ще кілька фінансово-бюджетних питань.

“Сьогодні також збільшено допомогу нашим захисникам. Також проголосували за низку питань щодо виплат тим, чиї домівки постраждали внаслідок агресії рф. У Дніпрі почастішали обстріли. Міська рада вживає заходів для реагування на цю ситуацію”, – повідомив секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара. 

Внесли зміни й до Комплексної програми соціального захисту мешканців Дніпра на 2022-2026 роки. А саме виділили 500 тис. грн на встановлення меморіальних дошок загиблим унаслідок російської агресії. Окрім цього,заслухали представників групи “Гроші на ЗСУ”.

“У залі відбулася жвава дискусія щодо критеріїв допомоги нашим Силам оборони. Обговорювалися питання, хто скільки має допомагати, чи потрібно давати поради, а також доцільність персональної допомоги. Дніпро є одним з найбільших донорів допомоги нашим Силам оборони”, – зазначив Олександр Санжара. 

У 2022 році місто виділило близько 2 мільярдів гривень. Торік – 2,5 млрд, і кошти пішли безпосередньо на підтримку Сил оборони.

“Також місто регулярно допомагає нашими потужностями: департаменти, які займаються капітальними будівництвами, ремонтами, вони виконують особливі вимоги й завдання від наших Збройних сил. Здійснюється поповнення Сил оборони автомобілями, пікапами, вантажівками. Є великий запит на квадроцикли тощо”, – додав він.

І традиційно під час сесії нагородили 14 медиків. Лікарі та медсестриотримали пам’ятні медалі “За заслуги перед містом”, “Захиснику Вітчизни” — та подяки міського голови.

Читайте також: Заступниця мера Ксенія Сушко зустрілась із представниками центру зайнятості Дніпра та області. Говорили про співпрацю із комунальними професійно-технічними училищами

https://www.youtube.com/watch?v=nSP-9RwB10w