Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ніч Музеїв 2023 «Дніпро. Стійкість та єднання»

У Дніпрі вперше п’ять музеїв об’єдналися у єдиний екскурсійний маршрут. У Ніч музеїв, 20-го  травня, придбавши лише один квиток, дніпряни та гості міста мали змогу відвідати аж пів десятка закладів. Через обмеження, пов’язані з воєнним часом, цей захід відбувся з 17 до 22 години.

З одного до іншого музею екскурсантів перевозили спеціальним транспортом, в якому працювали гіди. На екскурсантів очікували захоплюючі театралізовані перформанси, незвичні музейні дійства та цікаві екскурсії.

Кожен музей підготував свою унікальну програму.

«Кожна зала музею перетворилася на окрему епоху, в якій оживають історичні персонажі і володарі, господарі, орендатори цього будинку, просто люди, які там мешкали в цей період. Кожна зала насичена і цікавими фактами і гумором. Дякуємо акторам театру ляльок, які допомагають нам у цьому історичному перформансі», – розповіла директорка Музею історії Дніпра.

Вперше 5 великих музеїв міста об’єдналися у єдиний маршрут.

«Ми об’єдналися ще на початку 2022 року, коли працювали у волонтерських центрах, ми працювали з переселенцями і ось сьогодні квінтесенція цього єднання – Ніч Музеїв», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Між музеями курсував транспорт з гідом всередині. Підготовка тривала більше місяця. Квитки на захід дніпряни розкупили за тиждень.

Читайте також: На Дніпропетровщині відкрили обласний молодіжний центр