Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Неприємно, коли хтось приходить на твою рідну землю й відбирає шмат за шматом», — працівник КП «Муніципальна варта» про рішення піти воювати

До 24 лютого вони працювали у міських департаментах, управліннях, комунальних підприємствах. А зараз  боронять нашу державу від російських окупантів.

Працівник КП «Муніципальна варта» Роман Семененко 24 лютого 2022 року був на робочому місці.

«Я чув вибухи, як літали ракети. Я зрозумів… Уже наступного дня  був у частині, в якій проходив службу ще під час АТО», — розповідає Роман.

Поділився, пішов воювати заради родини й свого дому.

«По-іншому я не міг. Неприємно, коли хтось приходить на твою рідну землю й відбирає шмат за шматом. Моя родина залишилась тут, категорично відмовились евакуюватися», — наголосив Роман.

Він служив у нацгвардії. Виконував бойові завдання на Запорізькому та Харківському напрямках.

«Виконував завдання у лісі поблизу Кремінної. Звідти мене евакуювали за станом здоров’я. Почалися проблеми із судинами у нозі», — ділиться захисник.

Нині Роман Семененко звільнений з лав Нацгвардії за станом здоров’я. Знову працює у КП «Муніципальна варта».

«За мною було збережене робоче місце. Колеги чекали на мене!», — каже Роман.

Зараз на різних напрямках захищають нашу державу 26 людей з особового складу КП «Муніципальна варта».

А полковник Олег Беліченко працював до початку Великої війни заступником директора з загальних питань у КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР.

«На початку повномасштабного вторгнення організував загін ДФТГ (воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з людей, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, — ред.). Загін був призначений для участі в підготовці та виконанні завдань територіальної оборони. Далі був мобілізований за розпорядженням керівництва ЗСУ», — поділився військовий.

У пана Олега воюють і сини. Вони офіцери. Старшому Ярославу — 33, молодшому Антону — 30 років.

«Сини військові. Всі ми одразу пішли боронити Україну, адже неприємно, коли до тебе приходить скажений сусід й диктує свої правила. Це наш дім. Тому, захищаємо його», — поділився Олег Беліченко. Зараз полковник продовжує нести службу у лавах ЗСУ.

177 співробітників КП, які підпорядковуються департаменту транспорту та транспортної інфраструктури зараз у лавах Сил оборони.

«Ще 133 — це співробітники приватних автотранспортних підприємств, які обслуговують міські автобусні маршрути. На жаль, є загиблі, без вісті зниклі, у полоні. Загалом їх 18-ть», — розповіла головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Влада Івашура.

Колективи, авжеж, на зв’зку зі своїми мобілізованими співробітниками. Надають допомогу  з придбанням спорядження, медикаментами й головне — ремонтом транспорту.

«Керівництво підприємств, наскільки це можливо, на зв?язку зі співробітниками, які проходять військову службу. Дякуємо нашим захисникам за те, що боронять наше життя та нашу рідну землю», — наголосила Влада Івашура.

Захищає Україну  і Сергій Коваль. Він співробітник департаменту з питань місцевого самоврядування внутрішної та інформаційної політики ДМР.

«Знаходжусь зараз на Лиманському напрямку. Служу у 54 окремій механізованій бригаді. Моя мрія — повернутися до дружини та двох дітей додому з перемогою. Все буде Україна», — розповів про плани Сергій Коваль із місця бойових дій.

Нині захищають Україну на різних напрямках: 

359 працівників виконавчих органів ДМР (департаменти, комунальні підприємства). 
186 осіб — працівники підприємств, що надають послуги містянам за офіційними договорами. 13 осіб — депутати міської ради, які знаходяться у різних підрозділах Сил оборони країни).

Читайте також: Стати юним Ван Гогом і майстром бойових мистецтв: у Дніпрі відкрився хаб для дітей