Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Не тільки відновлює мережі: у Дніпрі комунальник плете сітки для українських військових

Попри важку роботу, комунальники Дніпра встигають ще й займатися волонтерством. Як, наприклад, пан Андрій. На роботі, після кожної ракетної атаки, він відновлює мережі. А свій позаробочий час чоловік проводить у волонтерському центрі – допомагає плести сітки.

Андрій Алексєєв працює у КП “Міськсвітло” з 2005 року. Щодня зі своєю командою роблять все, аби у дніпрян завжди було світло. 24 лютого змінило життя Андрія, як і всіх українців. Майже на кожен “прильот” він виїжджає одним з перших для обстеження пошкоджених мереж.

Як тільки ДСНС та поліція дають дозвіл, комунальники починають свою роботу. Попри важку роботу, Андрій встигає ще й займатись волонтерством. У позаробочий час плете маскувальні сітки у волонтерському штабі.

До плетіння чоловік допомагав зі збором гуманітарної допомоги.

“На початку люди приносили все, що було вдома, тканина, штани, футболки, зараз перейшли на агроволокно. За останній час ми зробили 5 тисяч метрів квадратних. В нас сітка йде 3 на 4,  сітка сплетена, оплетена, найбільша була 96 метрів квадратних”, – розповів волонтер, начальник експлуатаційно-технічного району №2 КП “Міськсвітло” Андрій Алексєєв.

В команді Андрія дуже люблять та захоплюються ним. 

“Андрій тут постійно, і більше такої людини тут, напевно, немає, яка постійно, кожен свій вільний час приходить і допомагає – це після роботи, це вихідний”, – каже волонтерка Наталя.

Як розповідає сам Андрій: надає сил працювати без вихідних йому відчуття, що він підтримує наших захисників.

“Коли я думаю про наших хлопців, як ми тут, як вони там. Вони варті більшого, тому ми працюємо для них і для нашої перемоги”, – резюмував Андрій Алексєєв.

Читайте також: “Необхідна техніка для Збройних Сил”: військові показали нову партію устаткування від Дніпра