Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На тілі майже 70% опіків: дніпровським лікарям дивом вдалося повернути з “того світу” тяжко пораненого воїна

23-річний Роман (ім‘я змінено) з першого дня війни був мобілізований до лав Збройних Сил. У важкому бою він потрапив під обстріл і майже опинився в пеклі. Роман зазнав важких поранень, а вогонь понівечив усе тіло, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпровської міської ради.

До міської лікарні №8 хлопця доставили у важкому стані. Опіки близько 70% вразили голову, шию, тіло і кінцівки. Пошкоджена легеня та уражений слух. Лікарі розуміли, що такі поранення просто не сумісні з життям. Але навіть не думали здаватися.

Спочатку потрібно було стабілізувати стан хворого. І вже за декілька днів провели першу операцію. Всього їх було 12. Операції проводили майже щотижня. І кожен раз хірурги-комбустіологи робили неймовірне. Спочатку довелося видалити мертві тканини, потім залікувати рани та пересадити шкіру.

Роман постійно перебував під пильним наглядом лікарів та в оточені постійної уваги та турботи. Мама хлопця цілодобово чергує у ліжка.

Так минуло декілька місяців і зараз стан хлопця покращується з кожним днем. Материнська любов та професіоналізм лікарів творять дива. Далі Романа очікує тривала реабілітація, але найголовніше вже зроблено. Черговий подвиг дніпровських лікарів!

Читайте також: У Дніпрі на Василя Сухомлинського Daewoo збив чоловіка, потерпілого доставили до лікарні (Фото)