Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Січеславській Набережній пройшов Всеукраїнський фестиваль «Dnipro Spirit of orchestras»

Окрасою фестивалю стали колективи зі всієї України — Одеси, Новомосковська, Київської області, та Хмельницького, які представляють Україну далеко за її межами з найвищим європейським рейтингом. Фестиваль розпочався  масштабним дефіле військових оркестрів. 

«Для військових музикантів, як і для будь-яких музикантів, брати участь в заходах, де вони можуть показати свою майстерність […— велика честь]. Тим паче, для військових колективів не так багато фестивалів в Україні, і Дніпро — одне із тих міст, яке збирає музичні колективи, збирає друзів, збирає музичну еліту», — пояснює Богдан Задорожний, диригент військового  оркестру понтонно-мостового полку Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України 

Оркестровий фестиваль для дніпрян звичний, бо проходить щорічно. Виконують тут не тільки класичну музику. Цьогорічною новинкою стала пісня Go-A «Шум», з якою вони представляли Україну на Євробаченні.

Виступали не лише місцеві колективи. На Набережній сьогодні представники з Києва, Харкова, Чернігова, Одеси, Хмельницького. Ці оркестри відомі за територією України.

«Ми сьогодні виконували дефіле, марш, в’язанку на тему українських пісень. Шоу дефіле, ну і звичайно одеську тему з нашим балетом, балетною групою фантазію на тему одеських пісень, — розповідає Любомир Сукенник, начальник військово оркестрової служби військово-морських сил України

Після показового виступу, музиканти перейшли на сцену. До пізнього вечора з неї лунатимуть музичні композиції.

«По-перше, українська музика є найпопулярнішою у світі і по-друге, оркестрова музика  завжди є сучасною, популярною, завжди створює настрій. Тому ми раді долучитися до святкування дня Міста в такому форматі і ось вже думаємо і готуємо які цікаві новинки запропонуємо на наступний рік», — ділиться емоціями Ольга Опласова, співорганізаторка фестивалю «Dnipro Spirit of orchestras»