Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Монастирському острові у Дніпрі сьогодні провели післявеликоднє прибирання

Черговий по місту Володимир Чорний, в.о. директора департаменту парків та рекреації ДМР, перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо прибирання території Монастирського острова після Великодніх свят.

Вихідними острів відвідала велика кількість людей, парафіяни церкви. Через свято кількість сміття збільшилася на 20% — до 5 кубометрів.

Прибиранням території займається компанія-підрядник. Її працівники розпочали робочий день сьогодні о 05:30. На острові чисто, сміття вивозять вчасно, зауважень до роботи немає.

Під час чергування також звернули увагу на утримання зелених насаджень та пляжу. Було приведено до ладу клумби ялівцю, які знаходяться біля пам‘ятника Шевченку, обрізали старі та сухі гілки, зробили пристовбурні лунки задля кращої аерації ґрунту. Також для створення більш безпечної та прозорої зони відпочинку для дітей обрізали нижній шар гілок на деревах.

На пляжі розпочали прибирання та підсипання нового піску, але через довготривалий період дощів вимушено призупинили ці роботи. Їх одразу відновлять щойно встановиться стабільна суха погода.

Читайте також: У Дніпрі до весняно-літнього періоду готують міські парки