Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині виявили значне завищення цін у магазинах – Держпродспоживслужба

За період з 13 до 17 березня  Держпродспоживслужба здійснила цінові дослідження на 71 об’єкті роздрібної торгівлі фізичних осіб-підприємців. З них 20 суб’єктів господарювання не надали документи, що дозволяють встановити закупівельні ціни та розрахувати застосований рівень торгової надбавки. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

Надано документи, відповідно до яких можливо встановити закупівельну ціну у 51 об’єкті, з них без порушень – 24 об’єкти, встановлено завищення торгової надбавки у 27 закладах торгівлі.

У закладах, в яких встановлено завищення торгової надбавки, проведено роз’яснювальну роботу, за результатами якої знижено ціну на 19 об’єктах торгівлі, ще 8 закладах знижувати ціну відмовились. 

За результатами цінових досліджень зафіксовано цінові розбіжності від мінімальних до максимальних цін:

     Максимальні торгові надбавки, що перевищують граничний рівень 10%, коливаються від 15,6% – на батон до 32,2% – на чвертку курячу.

     За період з 13.03.2023 до 17.03.2023 надійшло три звернення громадян щодо завищення цін, в тому числі:

Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами продовжує здійснення цінових спостережень та аналіз цінової ситуації.

Читайте також: Філатов вручив нагороди тепловикам Дніпра, які продовжують відновлювати міські системи після атак рф