Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині СБУ викрила 4 колаборантів

Служба безпеки України викрила чотирьох мешканців Павлоградського району, які у своїх соцмережах поширювали антиукраїнську пропаганду та підтримували дії росії. Про це повідомляє СБУ.

Одним із них виявився колишній працівник одного з підприємств вугільної промисловості, який спілкувався з армійськими товаришами з рф. У своїх соцмережах він публікував пости з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань і невизнання державного суверенітету України.

Також пенсонерка, яка спілкується з родичами в рф публікувала у себе в соцмережах пропаганду «руского миру». 

Ще один співробітник об’єкту критичної інфраструктури транспортної галузі підтримував «путінський режим» і глорифікував дії ворожої армії. 

Крім того, виявлено працівника одного з промислових підприємств регіону, яка здійснювала листування зі знайомими з числа громадян рф та критикувала дії української влади. Після вторгнення рф вона публічно висловлювалась на підтримку збройної агресії рф.

Співробітники СБУ встановили колаборантів і заблокували ворожу агітацію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках кримінальних проваджень всім фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Дніпрі спецпризначенці затримали озброєного чоловіка, який кинув гранату в поліціянтів