Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині пройшов обласний чемпіонат з греко-римської боротьби

На Дніпропетровщині пройшов обласний чемпіонат з греко-римської боротьби. Змагалися більш ніж 60 юніорів. Кращі з них увійшли до збірної області, повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

Боролися у 10 вагових категоріях – від 55 кг до 125 кг. Загалом розіграли 40 нагород. Серед глядачів були присутні ветерани греко-римської боротьби.

«Греко-римська боротьба – один із олімпійських видів спорту. Сьогодні змагалися юніори, молодші 20 років. Вони показали свою техніку, силу та витривалість. Проводимо такий чемпіонат щороку. Раніше турнір тривав два дні. Та через війну довелося скорочувати програму, тому підвели підсумки вже сьогодні», – розповів президент обласної федерації греко-римської боротьби Микола Ставрінов. 

На чемпіонат з’їхалися кращі борці з Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Вільногірська, Новомосковська, Васильківської громади. До цього вони попередньо перемогли у відбіркових змаганнях на місцях.

Серед учасників – 16-річний Данило. Він займається цим видом спорту вже 6 років. Любов до єдиноборств йому прищепив дідусь.

«Мій дідусь був майстром спорту з греко-римської боротьби. У шестирічному віці почав водити мене до секцій. Спочатку мені не дуже подобалося, а потім з’явився азарт. Цей вид спорту розвиває дисциплінованість, витримку, фізичну підготовку. А кожна помилка – це новий досвід. Дідуся вже немає серед живих. Та я думаю, він дуже радів би моїм здобуткам», – розповів Данило. 

17-річний Андрій займається боротьбою вже десятий рік. Сьогодні хлопець вперше здолав свого постійного противника.

«Мій опонент дуже досвідчений. Я вже декілька разів з ним боровся, але завжди програвав. Сьогодні мені вперше вдалося перемогти. Емоції через край,  каже юнак.  Це важкий, але цікавий вид спорту. Потрібно докласти багато зусиль, щоб досягти успіху. Моя мета – отримати звання майстра спорту». 

16-річний Микита неодноразово перемагав на обласних турнірах. А на всеукраїнських чемпіонатах входив у п’ятірку найкращих. Каже: головне – постійні тренування і впертість.

«Я займаюся двічі на день. Важливо не пропускати тренування, а на кожній сутичці – боротися до кінця, ніколи не здаватися»,  поділився Микита. 

Кращі з кращих борців увійшли до збірної області. Вони представлятимуть Дніпропетровщину на всеукраїнських змаганнях.

Читайте також: Професійна реабілітація та соціально-побутова адаптація: як у Дніпрі допомагають людям з інвалідністю