Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мистецька акція “Час обрав нас” пройшла у Дніпрі

Дніпро співом наближає перемогу. У парку імені Шевченка відбулася мистецька акція “Час обрав нас”. Для мешканців та гостей Дніпра виступив оркестр Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України з Києва. 

Час обрав нас! Дніпро долучився до Всеукраїнської акції Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. Вихідними у парку Шевченка лунала музика у виконанні оркестру ЗСУ.

Олена Волик, представниця департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “З цим військовим колективом ми працюємо не вперше, вони вже виступали у нас у 2018 на Дні міста. Дуже щасливі, що вони приїхали підтримати ВПО, переселенців, наших людей і військових. Підтримати, підняти їх бойовий дух”.

Колектив за час війни дав вже більше 200 концертів. Своєю творчістю надихають та підтримують і людей у бомбосховищах, і волонтерів у центрах допомоги, і військових на фронті. Музиканти бачать у своїй роботі велику користь та не планують зупинятися на цьому шляху.

Ігор Биковський, начальник оркестру, художній керівник Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру ЗСУ, полковник: “Я вважаю, що це потрібно робити, бо ми повинні заряджати людей енергією, піднімати бойовий дух. Тому що українська пісня являється душею нації”.

А на традиційне питання щодо таких заходів, чи на часі їхнє проведення, пан Ігор наводить простий приклад: “Я так скажу. Ми буквально позавчора були у наших військових, тут , на Дніпропетровщині. Так коли закінчився концерт, ми ще 5 пісень грали на біс”.

В єдності наша стійкість та запорука Перемоги – саме під таким гаслом запровадив даний проєкт Валерій Залужний. І Дніпро продемонстрував, що готовий єднатися та єднати.