Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Ми щороку виходимо сюди на суботники», — мешканці Новокодацького району Дніпра про прибирання території меморіалу «Безіменна висота» 

Майже сотня бажаючих прибирали сьогодні зранку територію меморіалу «Безіменна висота» що у Новокодацькому районі Дніпра.

«Ми щороку виходимо сюди на суботники. Ще дитиною пам’ятаю, як з батьками сюди приходили на прибирання», — поділилася пані Ірина. А пані Світлана додала: «Навести лад біля цього місця — данина пам’яті тим, хто загинув у Другій світовій війні. Прибрали сміття, траву між плитками тощо». «До того ж ми показуємо приклад своїм дітям. Що дуже важливо дбати про довкілля та подібні місця пам’яті», — зауважила пані Тамара.

До суботника на «Безіменний висоті» долучилися і представники Спілки ветеранів Афганістану та інших локальних війн Новокодацького району.

«Ми показуємо цим, що не забуваємо наших героїв минулих війн. Віддаємо данину пам’яті нашим пращурам, які брали цю висоту, звільняли нашу рідну землю», — зазначив голова згаданої спілки Вадим Сокіл.

Упродовж усього квітня мешканці Новокодацького району активно долучатимуться до суботників на різних локаціях.

«Протягом місяця на різних локаціях району відбудеться низка днів довкілля, під час яких мешканці наведуть порядок на прилеглих територіях. На усіх зелених зонах висадимо близько 600 кущів та майже сотню дерев. Захід на «Безіменній висоті» – багаторічна традиція. Зі свого боку, ми усіляко допомагаємо мешканцям у таких гарних ініціативах: залучаємо техніку для вивозу сміття, старого гілля, допомагаємо інструментами для прибирання тощо», — підкреслив голова Новокодацької адміністрації Олег Денисенко.

До акції долучалися навіть бажаючі з інших районів.

«Я сам проживаю з дружиною на лівому березі Дніпра. Побачили в соцмережах запрошення — з радістю взяли участь. Це спілкування, дбання про навколишнє середовище!», — підсумував дніпрянин Дмитро.

Читайте також: Будує власний бізнес паралельно з військовою службою: історія нацгвардійця