Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мітинг проти Синельниківського району

Верховна Рада більш ніж втричі скоротила кількість районів в Україні і суттєво збільшила їх розміри.

Під стінами Дніпропетровської обласної ради розвернувся пікет. Мітингувальники вимагають скасувати рішення про приєднання Петропавлівки, Першотравенська, Миколаївки та Межового до Синельниківського району. Свої вимоги протестувальники аргументують тим, що відстань від їх громад до Синельникова складає більше 150-ти кілометрів. А згідно з нормами законодавства, населений пункт повинен знаходитися не більше, ніж в 60-ти км від центру ОТГ. Адже дістатися центру з найвіддаленіших куточків області – вкрай важко.

Так, на Дніпропетровщині замість 22 районів тепер стане 7. У більшості областей ця «нарізка» територій викликала обурення в місцевих мешканців. Адже для багатьом з них після завершення поділу, щоб отримати хоча б медичну допомогу доведеться їздити за тридев’ять земель.

Мітингували люди  не лише під стінами ОДА, протести накрили і самі громади. Люди вимагали аби вони так і залишалися у складі Павлоградську району.

Наразі питання про скасування рішення щодо приєднання громад до Синельніковського району розглядається на сесії облради. Та як запевняють учасники мітингу – якщо там їх не почують, вони йтимуть до кінця. 

А тим часом слуги народу так і не вийшли до свого господаря. Детальніше дивіться у нашому сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми показували

Обшуки у підприємців