Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Медицина Дніпра гідно тримає свій фронт: у міських лікарнях встановили 39 генераторів

Сьогодні в рамках чергування по місту директор департаменту охорони здоров’я міськради Андрій Бабський відвідав одну з провідних лікарень, де перевірив виконання доручення мера Бориса Філатова щодо забезпечення роботи медзакладів на випадок блекауту.

На сьогодні у міських лікарнях встановлено 39 генераторів. В цьому закладі в наявності 4 з них. 3 генератори придбані за кошти міського бюджету, 1 – благодійна допомога.
Вони забезпечують функціонування операційних, реанімацій, відділень трансфузіології та гемодіалізу, токсикології, урології, хірургічне відділення, хіміотерапевтичний центр. Заклад також має запаси палива на тривалий час.

При відключені електропостачання, генератори включається в автоматичному режимі,через 10-20 секунд, та починають живлення електрикою всієї інфраструктури будівлі лікарні. В закладі також є Starlink, що активується автоматично одразу після підключення генератора. На час блекауту ліфтер зупиняє роботу ліфта в закладі.

Процес роботи операційних не зупиняється. Відповідальний лікар перевіряє роботу в оперблоці, щоб все працювало. Заклад здатен повністю забезпечити роботу операційних, реанімації та критично важливого обладнання.

Харчоблок та електричні печі, окрім основної електромережі, заживлені також від генератора потужністю 2,5 кВт. Приміщення укриття, операційної в укритті також підключені до дизель генераторів.

В лікарні створено запас ліків на тривалий час роботи. А також достатні запаси води: технічної – 10 000 літрів, питної – 17 000 літрів та продуктів харчування.

В ході перевірки закладів ми переконались, що медичні установи забезпечені всім необхідним для продовження лікувального процесу. І у вихидні дні, навіть без керівництва, персонал має чіткі інструкції та виконує свою роботу за будь-яких умов.

Читайте також: У Дніпрі перевірили готовність до блекауту однієї з амбулаторій міста