Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Медалі лікарям, звернення до Кабміну та дерусифікація: підсумки 40-ї сесії у Дніпрі

Медалі лікарям, борг у 85 мільйонів за теплоенергію та продовження дерусифікації.  У Дніпрі відбулась 40-ва сесія міськради.

Напередодні Дня Незалежності України 14 фахівців медичних закладів отримали відзнаки за порятунок наших оборонців. Також депутати звернулися до Кабміну та Верховної ради із закликом виконати зобов’язання та компенсувати різницю за тарифи у платіжках. А ще  рішенням депутатів з’явилися ще нових топонімів. Тож, дерусифікація у місті триває. У міськраді також зазначили, переходять до повністю очних засідань, аби люди бачили – депутати на місцях.

“Я хочу підкреслити, що лікарі, які відносяться не тільки до муніципальних закладів, а також це заклади і обласного підпорядкування, для нас немає різниці, скажемо так, ми хочемо відзначити подвіг всіх лікарів, які працюють зараз на нужди сил оборони і лікують наших героїв”, – повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Герої у білих халатах отримали нагороди до Дня Незалежності України. Серед них — лікар-анестезіолог Микола.

“Вся медична спільнота міста і країни в цілому зараз виконує дуже важливу роботу, в тому числі допомагаючи захисникам надаючи їм медичну допомогу і нам також потрібна підтримка в якомусь плані. Всі працюють на максимумі своїх можливостей, зусиль, часто з перепрацюваннями, навантаженнями, і такі заходи, як на мене вони допомагають, мотивують і додають сили на майбутні роботи, на майбутні наші зусилля”, – розповів лікар-анестезіолог Микола.

Депутати також звернулися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. 

Протягом двох минулих опалювальних сезонів мерія Дніпра робила все необхідне, аби суми у платіжках містян не зростали. Але це призвело до зростання боргу. Зараз він сягає 85 мільйонів гривень. Компенсувати різницю у тарифах мали з центрального бюджету.

“Тому що був підписаний з місцевим самоврядуванням відповідний меморандум, згідно умов якого центральна влада прийняла на себе зобов’язання компенсувати різницю в тарифах, але досі це не зроблено, тому ми ще раз нагадали нашим шановним колегам з Верховної Ради та уряду стосовно того, що потрібно виконувати свої зобов’язання”, – сказав Борис Філатов.

Також на сесії депутати затвердили ще 20 нових топонімів в межах програми дерусифікація. Загалом під час повномасштабного вторгнення у місті перейменували понад 200 вулиць та провулків.

“Наприклад в місті зараз з’явилася вулиця «Вільного козацтва», «Курахівська», та «Гарета Джонсона» – це перший журналіст, який в 32/33 році на західі публічно виступив і звернув увагу всього західного суспільства на голодомор, який більшовицький режим організував в Україні”, – зазначив мер Дніпра.

Депутати розглянули всі питання порядку денного приблизно за пів години. І повідомили: відтепер усі засідання відбуватимуться очно, аби містяни бачили, що депутати перебувають на місцях.

Читайте також: До 1 млн матеріальної допомоги отримають власники постраждалих квартир ЖК «Женева» у Дніпрі