Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мавританський газон: де його побачити в Дніпрі

Під час акції «Дніпро Квітучий» у травні було засіяно більше двох з половиною тисяч квадратних метрів мавританського газону в парках міста. У липні дніпряни змогли оцінити результати роботи. 

Анастасія Шуляк, журналістка: «Мавританський газон — суміш насіння, що складається з багаторічних трав газонного типу і суміші диких лугових і польових квітів».

Квіти підбираються з різним періодом цвітіння, щоб галявина завжди виглядала квітучою.
Тамара разом зі своїм онуком часто відвідує парк. Розповідає, квіти додають гарного настрою.

Тамара, відвідувачка парку: «Ми завжди сюди приходимо, бо дуже подобається. Мене ця клумба захоплює. Я взагалі люблю такі лугові трави, тому ми завжди приходимо, кружальце робимо і катаємося тут. Дуже гарна клумба, навіть хочеться собі зробити таку біля будинку».

Такі галявини можна зустріти на шести локаціях Дніпра —  у парках Шевченка, Глоби, Володі Дубініна, Богдана Хмельницького та в двох скверах — Амурському і Янгеля.

 Рослини адаптовані до нашого регіону. На полонині можна зустріти ромашку, волошку, льон, календулу.

Євгенія Шевелько, заступниця начальника служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» ДМР: «Чому було прийняте саме таке рішення? По-перше, через їх невибагливість; по-друге, через відсутність покосу на ділянках, і також тому, що це багаторічні насадження, які за правильного догляду будуть радувати наших містян не один сезон».

На кожній локації складали різний план для висадки рослин. З урахуванням висоти, складу ґрунту та тінелюбності квітів.

Читайте також: У дніпровському сквері Прибережний продовжують бавитись дітлахи: в чому небезпека