Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Маленькі, але з великим серцем: дніпровські діти подарували військовим свято 

Чергова по місту Дар’я Біла відвідала один із закладів позашкільної освіти та проінспектувала виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо всебічної підтримки захисників України та популяризації волонтерства серед дітей та молоді. 

Очільниця департаменту привітала військових 232 батальйону територіальної оборони Дніпра зі святом та за проханням військових разом з дітьми передала їм 232 великодні паски.

Великдень прийнято відзначати у сімейному колі, але у тих, хто боронить наш суверенітет, такого привілею немає.

Діти з батьками та вихователі з Центру дитячої творчості долучились до ініціативи: прикрашають паски для військових. Вірять, що святкові подарунки хоча б подумки повернуть українських оборонців додому.

“Сьогодні я прикрашала паски для наших героїв, щоб у них була смачна Пасха”, — каже Вероніка, вихованка Будинку творчості дітей та юнацтва.

Ми дуже сподіваємось, що вони принесуть їм мир, надію та віру у перемогу”, — додає вихованка Будинку Діана.

Святкову випічку передадуть військовим, які боронять Донеччину.

Дмитро Каюк, військовослужбовець 232-го окремого батальйону Територіальної оборони: “У нас більшість бійців мають дітей. У когось вони вже дорослі, як у мене наприклад, в когось малі, але звичайно всі планують, що будуть створюватись сім’ї і будуть діти. І те, що це створено маленькими ручками, чистими руками з чистим та щирим серцем, це дуже важливо. Ми знаємо, що це той зв’язок, який ми повинні захищати”.

Перед відправкою паски освятили — на гарну долю і міцне здоров’я військових. 

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання: “Сьогодні вчергове діти долучились до волонтерської діяльності, тому що напередодні наші викладачі та батьки випікали паски, а сьогодні увесь ранок їх прикрашали саме діти”.

Загалом вихованці разом із батьками приготували 232 паски. 

Читайте також: У Дніпрі діти створюють колекцію патріотичного одягу