Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Люблю математику та хочу стати політикинею», – юна дніпрянка розповіла, як обирала ліцей, де зараз навчається

Учениця 10 класу Юлія, яка навчається в ліцеї № 111, каже, що обрала саме цей заклад, бо він із поглибленим вивченням математики. Цей предмет знадобиться дівчинці для здобуття професії мрії – хоче стати політикинею.

«У мене плани на майбутнє розписані мало не по хвилинах. Я планую вступати на політологію в один із престижних університетів України. Для цього мені знадобиться математика. Тут її викладають 8 годин на тиждень. І рівень підготовки набагато вищий, ніж у школі. Це стосується не лише математики, а й інших предметів», – сказала Юлія.

У ліцеї № 111 навчаються 240 учнів. Кожен із них обрав один із чотирьох профілів поглибленої підготовки, які пропонує заклад.

«Ми стали ліцеєм рік тому. Це певний виклик для нас, адже ліцей має бути багатопрофільним (не менше 4-х профілів). Це дає дітям вибір. Але для нас, як для закладу, це певне випробування. Особливо, коли мова йде про пошук кадрів. Однак ми успішно з цим впорались. Зараз в нашому закладі є математичний профіль із поглибленим вивченням математики. Філологічний профіль із поглибленим вивченням української та англійської мов. Суспільно-гуманітарний – із поглибленим вивченням історії України. І природничо-математичний – поглиблене вивчення біології», – зазначила Світлана Горбачова, директорка ліцею № 111.

У Дніпрі 47 ліцеїв. Вони створені у кожному районі міста. Вступати до ліцеїв школярі можуть після дев’ятого класу.

«Серед 47 ліцеїв – 5 наукового спрямування (ліцей інформаційних технологій, українсько-американський ліцей, фінансово-економічний ліцей, хіміко-екологічний ліцей та міський юридичний ліцей). Вступ до них на конкурсній основі. Інші заклади – це ліцеї з профільними класами. Здебільшого там викладають предмети, за якими пізніше діти складатимуть НМТ, щоб успішно вступити до вишу», – розповіла Світлана Клявченко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Інформацію про напрями, профілі та розташування ліцеїв у Дніпрі можна отримати за посиланнями:

Амур-Нижньодніпровський район: https://t.me/humpolitic/8487

Індустріальний район: https://t.me/humpolitic/8484

Новокодацький район: https://t.me/humpolitic/8480

Самарський район: https://t.me/humpolitic/8481

Соборний район: https://t.me/humpolitic/8482

Центральний район: https://t.me/humpolitic/8483

Чечелівський район: https://t.me/humpolitic/8488

Шевченківський район: https://t.me/humpolitic/8485

Документи для вступу:

Все про ліцеї Дніпра (детально про напрями та профілі) читайте в Telegram-каналі ГумДепу –  за хештегом #обирай_ліцей.

Читайте також: Рятівний смайлик: у Дніпрі є світлофор, що дисциплінує водіїв