Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікування поранених військових: як бійці оговтуються після отриманих травм?

Військові щодня боронять кожен клаптик нашої землі. Проте, багато хто з них отримує поранення на полі бою. Лікарі працюють цілодобово, сім днів на тиждень, аби рятувати наших бійців. Команда ДніпроTV завітала до одного з військовослужбовців аби дізнатись його історію.  

Вадим військовослужбовець родом з Дніпра. В довоєнному, мирному житті був приватним підприємцем, проте на початку повномасштабного вторгнення вирішив добровольцем стати на захист країни.Цього місяцяотримав кульове поранення в шию на Донецькому напрямку.

“Та, все як завжди, був дуже гарний день, сонечно світить, кулі літають все добре. Одна з них до мене прилетіла, як вам  сказати? Це ж робочий день, звичайний робочий день, ти працюєш, і тут така несподіванка, ніколи не вгадаєш. Мені дуже пощастило, у мене не текла кров рікою, там таке, все зажали та й пішли, там недалеко – 5 кілометрів і все”, – розповів військовослужбовець Вадим.

Спілкуючись з журналістами Вадим нервово тримав свій телефон з патріотичним написом на чохлі. Та все ж поділився: історія, яка ховається за цим подарунком, викликає болючі спогади.

“Це подарунок від друга. Він загинув, коли прилетіло ще на початку вторгнення в Харкові”, – ділиться Вадим.

До лікарні щодня привозять бійців із щелепно-лицьовими травмами, пораненнями голови чи шиї. Кожен випадок – це виклик для медиків.Але є історії, які залишаються у пам’яті назавжди.

“Був у нас один хлопець, у якого був вхідний отвір менше сантиметра, але потім дообстежили та виявили уламок сантиметрів 10. Воно як велике довге шило було, воно вдарилося в нього по задній стороні шиї і розвернуло, об хребець вдарилося, і ми доставили його звідти. Дуже “цікава картина”, – сказав він.

Головною загрозою травми шиї – є ураження сонних артерій. Медики кажуть, поранених багато. І усім намагаються надати найкраще лікування.

Читайте також: У Дніпрі волонтери виготовляють грілки для військових