Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Культуру треба розвивати і у темний час – вона дарує світло, – Геннадій Корбан

– У Фейсбуці на своїй сторінці ви згадали, як під час Другої світової війни Уїнстон Черчілль приймав бюджет Британії і сказав дуже важливу фразу: «Якщо на культуру немає витрат, навіщо ми воюємо?». Під час війни у Дніпрі з’явилися чудові культурні ініціативи, наприклад, #Арт_Наступ. Але взагалі у Дніпрі завжди було багато масштабних та креативних культурних проектів – чи має місто їх розвивати зараз і чи повертатиметься активно до роботи у цьому напрямі після перемоги?

– Я вважаю, що так. На культуру потрібно витрачати гроші навіть у темний час, в якому ми з вами проживаємо. Тому що культура в даному випадку проливає світло, розплющує очі, живить нашу душу. Тому, безумовно, культурні програми мають бути, і люди повинні бачити, що окрім їхнього матеріального життя, є ще духовне у місті. І це духовне життя розвивається та дарує людям душевне тепло, гарний настрій, гумор та красу. Це все інакше налаштовує людей, вони по-іншому сприймають життя більш оптимістично, і більше вірять у світле майбутнє.

Тому культуру треба розвивати – це моє переконання.

Безумовно, місто має розраховувати, виходячи з тих коштів та бюджетів, які має, але кому це робити в місті, теж є. Є у нас і Культурна Столиця, і багато інших закладів, які можуть людям дарувати світло, бо культура – це світло. Дарувати світло, радість, дарувати сміх. Тому що всі ми сьогодні переживаємо тяжкі дні. Війна, поганий настрій, погана погода. І саме культура – це те світло у вікні, яке нам дозволяє радіти життю, насолоджуватися та радувати наше серце.

Читайте також: Дніпряни долучились до суботників у Центральному районі міста