Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Культурна програма для осіб з інвалідністю: у Дніпрі соціальне таксі довозить до місця призначення

У Дніпрі все більше маломобільних людей користуються соціальним таксі. Осіб з інвалідністю відвозять до лікарень, вокзалів, банків та спортзалів. Наша наступна розповідь – про Зою Федорівну, яка відвідала музей “Історії Дніпра”.

Зої Федорівні — 83 роки. Сьогодні в неї – культурна програма і за жінкою приїхало соціальне таксі. Такою послугою пані Зоя користується не вперше. Раніше проходила лікування у Новомосковському районі. Їздила туди на такому ж транспорті.

Соцтаксі можуть замовити особи з інвалідністю I та II групи із ураженням опорно-рухового апарату та люди з інвалідністю І групи по зору.

“Послуга соціальне таксі надається 4 рази на місяць, по годинам там не більше 3 годин. Також можуть соціальним таксі скористатися групи. Їм також 4 рази на місяць дається, але вже 8 годин”, – повідомив начальник відділу надання транспортних послуг “Соціальне таксі” ДМР Роман Ціпура.

Цього разу осіб з інвалідністю привезли до Музею історії Дніпра. Прибувши до місця призначення, пані Зоя з нетерпінням чекала на початок екскурсії.

“Думаю, що це щось буде надзвичайне. Бо так знаете, ніде і не буваю, і побачила своїх друзів”, – розповіла Зоя Недашкевич.

Музей доступний для маломобільних осіб. Для зручного пересування тут встановлений пандус.

Окрім цього для людей з проблемами зору розроблені спеціальні екскурсії шрифтом Брайля.

“І кілька тактильних зон самі експозиції. Окрім того, ми підготували аудіогід, який орієнтований також на людей з проблемами зору і там є текстова частина для людей з проблемами слуху”, – сказав заступник директора з наукової роботи Музею історії Дніпра Святослав Чирук.

Екскурсія триває близько години.

“Зараз вже відвідувачі змогли ознайомитись з фільмом присвячений історії цього будинку. Зараз частина групи дивиться фільм про історію мостів і порогів нашому місті. Це буде звичайна екскурсія для незвичайних людей”, – каже Святослав Чирук.

Поїздкою пані Зоя залишилась задоволена. Говорить, і надалі користуватиметься послугою соціального таксі. Замовляти його люди з інвалідністю можуть, аби потрапити до реабілітаційних центрів, лікарень, навчальних закладів, вокзалів. 

Читайте також: У Дніпрі у парку Зелений Гай усю техніку вже підготували до зими