Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Козацькому роду нема переводу”: у Дніпрі провели екскурсію до Дня Незалежності

У Дніпрі тривають екскурсії містом. До Дня Незалежності запровадили особливі святкові вояжі. Хто заснував, хто будував та хто прославив Дніпро — про це традиційно розповідають гіди. А от під час туру під назвою: “Козацькому роду нема переводу” можна дізнатися чому місто Катеринослав-Дніпро заснували двічі. А також хто та  людина, яка вчинила скандал і виступила перед царем Миколою II виключно українською мовою.

“Кожна екскурсія неповторна, хоча тема одна та сама, маршрут завжди, той самий, але завжди щось додається нове”, – каже сертифікований гід Інна Спиридоненкова.

Центральна вулиця, як власне і саме місто, змінила не одну назву, проте пам’ятає всіх постатей, які відвідали чи жили тут.

І про них обов’язково варто знати. Хто заснував, будував та прославив Дніпро. На цьому, до речі, і побудована святкова екскурсія під назвою: “Козацькому роду нема переводу”.

“Напередодні Дня Прапора, напередодні Дня Незалежності, ми вирішили таки зробити нашим містянам подарунок і провести безкоштовний захід абослютно для всіх охочих”, – повідомила начальниця Туристичного інформаціного центру Дніпра Ольга Стасенко.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну екскурсії містом не зупиняли. Бо окрім пізнавального напрямку вони мають і позитивний психологічний вплив, говорить Тетяна  Губенко. І саме для цього дніпровська вчителька привела свій клас на екскурсію.

“По-перше, знаєте, хочу, щоб вони як старшокласники знали історію рідного міста, по-друге, мабуть, найважливіша причина – відволікти їх від того, що вони відчувають зараз в цьому нашому суспільстві”, – зазначила вчителька Тетяна Губенко.

А ще дніпровські екскурсії стали більш сучасними та об’єднуючими. До Дня прапора у центральному парку встановили великі жовто-блакитні стяги.

“Ці прапоривони досить великі, їх довжина 9 метрів, а ширина – три метри. Їх три і вони дуже помітні. Коли йдемо з початку центральної алеї до оглядового майданчику, їх одразу видно, і вони слугують як фотозона”, – розповіла представниця КП “Міська інфраструктура” Ніна Соколовська.

Під прапорами можна зробити фото на згадку, а ще заспівати одну з улюблених українських пісень.

Читайте також: Напередодні Дня Незалежності Філатов посмертно нагородив десятьох українських захисників з Дніпра