Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Корбан: “По воді та теплу у Дніпрі понад 50% неплатежів”

— Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг готує підвищення тарифів на воду. При цьому ви добре знайомі з проблемами людей, знаєте, що будь-яке підвищення тарифу — удар по простих людях. Чи буде Громадська Рада готувати свої рекомендації з цього питання, щоб підтримати незаможні та незахищені верстви населення міста?

— Це складне запитання.

По-перше, цей захід зумовлений реальним здорожчанням електроенергії. Ми розуміємо, що вода надходить до квартир завдяки роботі насосних і підвищувальних насосних станцій. Все це потребує витрат електроенергії, ціна на яку підвищилася. І проєкт підвищення тарифів на воду вже витає давно.

Щодо людей — безумовно, людям зараз важко, і людям важко оплачувати комунальні послуги.
Я вам скажу більше — у нас по воді більш ніж 50% неплатежів, по теплу більш ніж 50% неплатежів.
Звичайно, люди повинні звертатися до соціальної служби для компенсації.

Проте оплата має йти, і ми закликаємо всіх, щоб люди платили за комунальні послуги, інакше комунальні підприємства в якийсь момент просто фізично не зможуть надавати ті послуги, які вони надають.

Ми стоїмо неминуче перед підвищенням тарифів, і це не забаганка міста, це не забаганка мера, це об’єктивна реальність. Кабмін ухвалює подібні рішення, виходячи з реалій, які складаються на сьогодні.

Але ми знаємо, що люди, особливо ті, хто має досить погане матеріальне становище, можуть звертатися за субсидіями, можуть звертатися окремо до служб міськради для одержання матеріальної допомоги у частині для компенсації, наприклад, комунальних послуг тощо, і так далі.

Тому, безумовно, це такий кругообіг, який треба завершити.
Люди мають платити за комунальні послуги.
Зрозуміло, що люди не мають грошей, їх не вистачає, тому потрібно звертатися за субсидіями, за допомогою матеріальною та соціальною.

А з іншого боку, справді, держава, Кабмін, напевно, найближчим часом підвищать тарифи для населення на воду і, можливо, не лише на воду– розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері телеканалу ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі за дорученням міського голови ремонтують під’їзди багатоквартирних будинків