Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Компенсація за кредитами, мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу. Як у Дніпрі міська влада підтримує підприємців

Фінансова підтримка мікро- та малого бізнесу у Дніпрі передбачена муніципальною комплексною програмою розвитку малого і середнього підприємництва міста на 2023-2027 роки. Передусім, йдеться про компенсацію за взятими кредитами. Партнерами міської влади в цьому проєкті виступили 4 банки: «Державний ощадний банк України», «Укргазбанк», «Приватбанк» та «Державний експортно-імпортний банк України». Міський голова Борис Філатов 30 серпня зустрівся з представниками банків-партнерів та особисто уклав з ними меморандум про співпрацю. 

«На отримання компенсації можуть претендувати суб’єкти мікро-, малого і середнього підприємництва, у яких кредитний договір (діючий або тільки укладений), зокрема, за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» не перевищує 10 млн грн. Компенсація становитиме 25% від суми відсотків, які сплачує підприємець згідно з кредитним договором та/або 25% від суми сплачених відсотків за компенсаційною відсотковою ставкою (у разі кредитування за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%»).  Найближчим часом підписуватимемо договори з кожним банком-партнером. Псля цього вся відповідна інформація щодо участі у конкурсі на отримання компенсації буде доступна у банках», — розповіла під час брифінгу 14 вересня заступниця начальника управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення міської ради Ольга Мороз. 

Вона також додала: «Плануємо запустити щорічний конкурс бізнес-проєктів серед суб’єктів мікро-, малого і середнього підприємництва на отримання мікрогрантів для створення або розвитку власного бізнесу. Серед вимог до проєкту, який може претендувати на отримання мікрогранту,  – його унікальність для економіки міста  та створення нових робочих міст».

Читайте також: Цьогоріч міграційна служба прийняла майже 1300 заяв від іноземців: з якими питаннями зверталися