Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Хто не хоче, аби дніпрянам збудували метро?

Складні породи та грунтові води. Така специфіка будівництва нових станцій метро в Дніпрі. Нашим журналістам ексклюзивно показали під землею – як прокладають тунелі. Та виявляється, не встигають – один із найважливіших інфраструктурних об’єктів України під загрозою зриву. Закінчити будівництво трьох станцій метро планувалося у вересні 2021 року. Проте строки зриваються вже на рік.

ГУ Держпраці в області вже рік не реєструє Повідомлення про намір розпочати виконання підривних робіт на об’єктах будівництва. Хоча за законом вони повинні зробити це за 10 днів. В управлінні Держпраці виправдовуються  –  компанія Лімак не надала необхідних документів. У них начебто  відсутній дозвіл на підземні та відкриті гірничі роботи. Та директор  КП «Метрополітен» Андрій Ліпьошкін запевняє – цей документ  необхідний лише в разі видобутку корисних копалин. Крім того, Лімак має –  гірний відвід:

«Згідно з гірним відвідом, все надра, які експлуатує метрополітен, використовуються виключно для перевезення пасажирів. Ми не видобуваємо, підкреслюю ще раз, ніяких корисних копалин, ми не здійснюємо комерційну розробку грунтів», – каже Андрій Ліпьошкін.

Таким чином, один із найважливіших інфраструктурних проектів України, – під загрозою зриву. Компанія «Limak», яка має бездоганну світову репутацію, під час виконання українського проекту замість того, аби стрімко будувати метро – опікується документацією.  Про паралізацію будівництва метро з боку чиновнків держ праці неодноразово наголошував  і міський голова Дніпра. Його, вочевидь, почули і на свавілля чиновників області відреагували в Офісі Президента.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі, голова нацради реформ,  у своєму листі звинуватив ГУ Держпраці в Дніпропетровський області  в гальмуванні будівництва метро в Дніпрі, що  створює загрозу  життю та здоров’ю людей міста.