Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Керівники області та міста взяли участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

30 липня в Івано-Франківську під головуванням Володимира Зеленського відбувся черговий Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Традиційно засідання зібрало очільників уряду та парламенту, профільних міністрів, керівників областей, лідерів місцевого самоврядування та низку міжнародних партнерів.

Від Дніпра та області до нього приєдналися голова ДніпроОВА Сергій Лисак, голова облради Микола Лукашук та міський голова Дніпра Борис Філатов, який напередодні також брав участь у засіданні президії Конгресу, членом якої він є.

Основними питаннями стали стійкість роботи критичної інфраструктури в прийдешній опалювальний сезон, обговорення міжнародних безпекових гарантій. А ще — пріоритетне та ефективне використання бюджетних коштів.

«Скажу однозначно – всі розуміють відповідальність та працюють! Все заради Перемоги, спокою та комфорту наших людей», — сказав Лисак.

Разом з цим, в одному з блоків також говорили про пріоритети використання бюджетних коштів на потреби захисту держави. Так, міністр оборони України Олексій Резніков назвав Дніпро прикладом підтримки Сил Оборони: «Є громади, які працюють повноцінно на перемогу. Наприклад, місто-мільйонник Дніпро системно на сотні мільйонів гривень підтримує різні структури Сил Оборони».
Зі свого боку, мер Дніпра Борис Філатов зазначив: «Місто і надалі працюватиме в повній координації з військовими, аби забезпечувати їх необхідними технікою та устаткуванням».

Читайте також: Вже понад 300 підприємців з Дніпропетровщини виграли гранти на розвиток бізнесу за програмою «єРобота»